Serdal Adalı: 'Değil Türkiye Kupası, UEFA Kupasını Verseler Atımı Vermem'

Şike davasında ifade veren Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Serdal Adalı, şike karşılığı at verdiği iddiasını yalanlayarak, "Değil Türkiye kupası, UEFA kupasını verseler Sedovan isimli atımı vermem" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapan Serdal Adalı, "Masum olup da masum olduğunu savunmanın dünyada en zor şey olduğunu yeni öğrendim. İBB henüz rakibimiz değilken transfer çalışmasına başladık" diye konuştu.

Adalı, Mart ayı sonlarında Tayfur Havutçu ile yaptıkları görüşmede transfer listesini kendilerine bildirmesini istediklerini ifade ederek, "İbrahim Akın, İskender Alın bu listeye dahildir. Henüz İBB rakibimiz bile değildi. Ahmet Ateş'e Yusuf Turanlı'nın telefonunu bulmasınıistedim. Aynı zamanda İbrahim Toraman'ın menajeri de olduğunu o sırada öğrendim. Şike yapmak için menajeri taraftarın ve gazetecilerin olduğu otele alır mısınız? Samsunlu Kemal Tokak'ın babası Adanalıymış, hemşerim olması nedeniyle ben görüştüm" diye konuştu.

Adalı, Yıldırım Demirören'in ifadesinde transferden haberi olmadığını söylemesinin sorulması üzerine de, "Savcının karşısında herkesin aklı dumura uğruyor. İnsanlar bildiklerini unutuyor" dedi.

Üye hakimin "Başkan'a rağmen transfer yapılabilir mi?" sorusuna ise Adalı, "Ben futbol şubesinde tek yetkili olacağımı şart koşmuştum. Kulağa garip gelebilir ama bizim ilişkimiz böyleydi. Başkan Simao'yu karşısında görünce transferden haberi oldu" dedi.

Şike karşılığı at verdiği iddiasını ise yalanlayan Serdal Adalı, "At mevzusuna gelince 150 atımız var. Her yıl iki atı kendime ayırırım. Adı geçen at kendime ayırdığım attır. Kimseye hediye etmem mümkün değil. Değil Türkiye kupası UEFA kupasını verseler Sedovan isimli atımı vermem" şeklinde konuştu.

"Penaltılarla biten maçta nasıl şike olur" diyen Adalı, şunları söyledi: "Veli'ye 1 milyon 350 bin euro, Egemen'e 2 milyon euro vs. Futbolculara bundan fazla önerdiğimiz iddia ediliyor, yalandır. Şikeye ilişkin açık şüpheli tek ifadem tapelerde yok." Adalı'nın ardından Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, savunmasını yaptı. İddianamede yer alan 5 tape yüzünden 5 ay tutuklu kaldığını anlatan Havutçu, "Her bir tape bir ayıma mal oldu. İddiaları kabul etmiyorum. Ben ömrüm boyunca ahlak ve dürüstlüğümden ödün vermedim. Futbolculuk hayatımda kırmızı kart görmekten bile huzursuz olan ben şike iddiasıyla suçlanıyorum. Bana bu lekeyi yapıştıran herkesi Allah'a havale ediyorum. Penaltı atışları sonucu belli olan bir maçta o maçın en iyi ikioyuncusuna şike yaptırdığım iddia ediliyor. Eğer şike yapacak olsam, İskender Alın'ın nizami golüne ofsayt diyen yan hakem Baki Tuncay Akın ve orta hakem Yunus Yıldırım ile 85. dakikada İbrahim Akın'ı oyundan alan meslektaşım Abdullah Avcı ile penaltı kaçıran Metin Depe ile yapardım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi .