Hakkari İHD'den 'Uludere Saldırısı Sorumluları Cezalandırılsın' İsteği

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi çalışanları, düzenledikleri basın açıklamasıyla Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyüne yapılan hava saldırısında hayatını kaybeden 34 kişinin siyasi ve askeri sorumlularının adalet önüne çıkarılmasını istediklerini belirtti.

Hakkari İHD'den 'Uludere Saldırısı Sorumluları Cezalandırılsın' İsteği
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında hazırlanan açıklamayı okuyan Şube Başkanı İsmail Akbulut, devletin 2011 yılı 28 Aralık gecesi, kendi vatandaşlarını sınır ötesi bir operasyonla bombaladığını ve üzerinden 90 gün geçtiğini ifade etti.

Akbulut, "28 Aralık gecesinde sınır ötesi bir operasyonla insanların katledilmesi ile sonuçlanmış olayın, siyasi ve askeri sorumluları cezalandırılana ve Ortasu mağdurları için adalet gerçekleşenekadar burada olacağımızı belirtmek istiyoruz. Başbakan ve Adalet Bakanını görevlerini yerine getirmeye, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nu olayla ilgili ulaştığı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya, olayla ilgili savcılıkları, tüm sorumluları ortaya çıkaran ve adaletin hızla gerçekleşmesi için etkin ve adil soruşturma yürütmeye davet ediyoruz" dedi .