Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi İçin Kitap Kampanyası Başlatıldı

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi'nin zenginleştirilmesi için Antalya Hukuk Fakültesini Geliştirme Derneği ve Antalya Barosu'nun da desteğiyle kampanya başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, yaptığı açıklamada, 600'ü aşkın öğrenci sayısıyla fakültenin her geçen yıl büyüdüğüne dikkati çekti. Kılıç, öğrenci sayısına paralel olarak akademik kadronun da genişlediğine değindi.

Antalya Barosu'na kayıtlı avukat sayısının 2 bin 631, stajyer avukat sayısının da 150 olduğunu belirten Kılıç, ''Ayrıca yeni kurulan Bölge Adliye Mahkemesi ile Antalya Adalet Sarayı'ndaki hakim sayısı 84'e, cumhuriyet savcısı sayısı 66'ya yükseldi. Bütün bu veriler göz önüne alındığında Antalya'da bu kadar çok sayıdaki hukukçunun ihtiyacını karşılayacak bir kütüphanenin varlığı zorunlu hale gelmiştir'' dedi.

Bir hukukçu için kitabın ''olmazsa olmaz'' olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, şöyle konuştu:

'Fakültede teorik eğitim alan öğrenciden, uygulamanın bizzat içindeki avukata kadar her hukukçunun yeterince donanımlı olabilmesi için hukuk biliminin her alanıyla ilgili yeteri kadar kaynağa istediği anda ulaşabilmesi gerekir. Bu bağlamda güncel kaynakların ne kadar önemli olduğu aşikardır. Zira özellikle son yıllarda mevzuattaki değişiklikler çok hızlı şekilde gerçekleşmektedir. Bütün bu gerekçeler ışığında, yaklaşık 10 bin kitabımızın ve 9'u yabancı dilde olmak üzere toplam 66 süreli yayın niteliğindeki kaynağın bulunduğu kütüphanemizi yenilememiz gerektiğini düşündük.''

Prof. Dr. Kılıç, fakülte kütüphanesinin zenginleştirilmesi için Antalya Barosu ve Antalya Hukuk Fakültesini Geliştirme Derneği ile ortaklaşa bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Kampanyaya İstanbul Barosu ve Ankara Barosu'nun da tüm yayınlarından ikişer nüsha göndererek destek verdiğine değinen Kılıç, ''Kampanyamızda hedefimiz, kitap sayımızı iki katına çıkarıp 20 bin rakamına ulaşmak'' dedi.

Kılıç, fakülte kütüphanesine hukuk kitaplarını bağışlamak isteyenlerin dekanlık ile bağlantıya geçebileceklerini, ayrıca kütüphaneye maddi destek de verilebileceğini kaydetti .