Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanlığı kongresi yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Kongresi
İki listenin yarıştığı kongrede mevcut başkan Dr.Orhan Erzurum, oyların çoğunu alarak tekrar başkan seçildi. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özyer, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP eski Milletvekili Eşref Karaibrahim, CHP İl Başkanı Mustafa Kısa, CHP Merkez İlçe Başkanı Adnan Aydın, DSP İl Başkanı Hüseyin Olgun, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, MHP Ordu İl Başkanı Hamza Aldeniz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Usta, Keşap Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz, Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel ve ÇavuşluBelediye Başkanı Hüseyin Aslan, delegeler ve davetliler katıldı.

Kongrede konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye'de ciddi problemlerin olduğunu belirterek, "Hepimizin meselesi, MHP'nin iktidara nasıl ulaşacağının meselesidir. Buna göre ülkücülerin hazırlanması gerekir. Zira iktidar partisi ülkeyi iyi idare etmiyor. Türkiye'de ciddi problemler var. İç ve dış siyasi sorunlar var. Toplumda ve herkesimde devamlı gerginlik var. İktidar, her problemi dayatarak kendi istediği gibi çözmeye çalışmaktadır" dedi.

MHP İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum da, 2009 yılında seçilen il yönetim kurulu olarak 3 yıllık süre içerisinde çok ciddi, planlı, anlamlı ve Giresun'da gündem belirleyen hizmet yaptıklarını belirterek, "Görev yaptığımız süre zarfında bütün teşkilatlarımızı dik ve diri tutmaya çalıştık. Partimizin kapılarını herkese açtık. Kimseyi ötelemedik, itelemedik. Partimizi büyütmeye çalıştık, yeni yüzleri partimize kazandırdık. Üye sayısını 4 binlerin üzerine çıkardık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2 listenin yer aldığı seçimlere geçildi. Mevcut il Başkanı Dr.Orhan Erzurum ve Mehmet Gürsoy'un yarıştığı seçime 482 delege katıldı.

Yapılan sayım sonucu 475 oyun 325' ni alan mevcut il Başkanı Orhan Erzurum seçimin galibi olurken, rakibi Mehmet Gürsoy'a ise 150 oy çıktı. Güven tazeleyen Dr. Orhan Erzurum, 3 yıl daha Milliyetçi Hareket Partisi Giresun il Başkanlığı görevini yürütecek .