Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcan'in Açıklaması

Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, eğitimin bir ticari meta olmak tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özcan, Bilecik Eğitimciler Derneği'nin açılış programında yaptığı konuşmada, insanoğlunun hayatla başa çıkmak için sergilediği davranışların önemli kısmını eğitimciler sayesinde gerçekleştirdiğini belirterek, Türk milletinin yetiştirdiği büyük kahramanların her birinin eğitimcilerin eseri olduğunu kaydetti.

Eğitimin Türk milletinin kaderinde en büyük değer olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

''Eğitim günümüzde bir ticari meta olma tehlikesiyle karşı karşıya. İnsanın kendisini kendisi yapan en fazla değerini daha fazla para verene satması gibi zavallı bir davranış bizlere yakışmasa gerek. Yaklaşık 100 yıl önce yer yüzünde devlet sayısı 20'yi bulmuyordu. Bugün 200'e yakın devlet var. Bunun haricinde ortaya çıkan devletlerin her biri, yani her bir devlet insanlık adına bir tehdit ve istikrar bozucu unsurdur. Liberalizm ve kapitalizm bir anlamda insanın devlete karşı bağımsızlığının ve insanın devlete karşı gücünün savunmasını öngörmekle birlikte insanı aile bağlarından, değerlerinden, toplumdan kopartıp savunmasız bireyler olarak dünyaya salıveriyor.

Çocuklar, artık akraba olduklarını bilmeyecek. Bu modern hükümdarların istediği bir tablodur. Eğitimciler olarak birinci vasfımız toplumu ve diğer gelişmeleri, tehditleri görmek ve toplumu uyarmaktır. Bütün zorlamalara, dayatmalara, tehditlere karşı dayanışmanın ortadan yok olmaması için ortak değerler etrafında birleşen insanların ve meslek gruplarının toplumsal fayda adına bir araya gelerek toplumsal değerleri ayakta tutmalıdır.''

Programa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Bilecik Eğitimciler Derneği Başkanı Kamil Memiş ve dernek üyesi eğitimciler katıldı .