AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu'nun Açıklaması

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, ''AK Parti'de siyaset yapmak bir çekişmenin, bir yarışın arenası olmadı. Biz siyaseti erdemli bir davayı omuzlamanın meydanı olarak gördük'' dedi.

Eroğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, teşkilatlarının Pazar günü 4. olağan kongresini yapacaklarını belirtti.

Eylül ayından itibaren kongre dönemine girdiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

''Kongremizin genel merkezimize tüm teşkilatlarımıza ve Tokat'ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Eylül ayından itibaren teşkilat anlamında kongre dönemine girmiştik. Gençlik kolları, kadın kolları ve ilçe teşkilatlarımızın kongrelerini yıl sonuna kadar bitirdik. Bütün kongrelerimiz, coşkulu, heyecanlı ve AK Parti'ye yakışır bir şekilde gerçekleşti. İl kongremizi de birliğini, beraberliğini pekiştirmiş bir teşkilat olarak bu coşkuyla gerçekleştireceğiz'' dedi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

''Başbakanımızın başka bir programı olması nedeniyle kongremize iştirak edemeyecekler. Ama biz sanki Başbakanımız o salondaymış gibi kongre gününü icra etmiş olacağız. Tokat milletvekillerimizin yanı sıra Tokat'lı İstanbul milletvekilimiz Harun Karaca, Kocaeli milletvekilimiz Mehmet Ali Okur, Sivas milletvekilimiz Ali Turan, bölge sorumlumuz Yılmaz Tunç katılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik de kongremize iştirak edecek. İlçemizden de yoğun bir katılım olacak. O salonda 6-7 bin kalp, AK Parti ile birlikte atacak. Kongre sonrasında 26 Mart sabahında 2014 yerel seçimlerine diri bir şekilde hazırlanacak olan bir il teşkilatını oluşturmuş olacağız.''

Kongreye tek aday olarak gireceğini belirten Eroğlu, ''Bu AK Parti'nin birliğinin bir göstergesi olsa gerek. Çünkü biz her zaman şunu dedik, AK Parti'de siyaset yapmak bir çekişmenin, bir yarışın arenası olmadı. Biz siyaseti erdemli bir davayı omuzlamanın meydanı olarak gördük. Bugünde durum budur. Teşkilatlarını sıkıntısız kuran bir partiyiz. Bizim kongrelerimizde her partiye örnek olmuştur'' diye konuştu.