UÜ’lü Aşçılık Öğrencileri İstanbul’dan Da Madalyalarla Döndü

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen '10.İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali'nden de madalyalarla döndü.

UÜ’lü Aşçılık Öğrencileri İstanbul’dan Da Madalyalarla Döndü
Öğrenciler, on gün önce de Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği tarafından düzenlenen '3. Chef Star' yemek yarışmasından 5 kupa ve 22 madalya kazanmıştı.World Association of Chefs Societies (WACS) desteği ile 15-18 Mart 2012 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşen yarışmada dünyaca ünlü seçici kurullar, 22 ülkeden 250'si yabancı bin 500'ü yerli olmak üzere toplam bin 750 katılımcıyı değerlendirdi.

UÜ Harmancık Aşçılık Programı öğrencileri 'Ana Yemek', 'Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı', 'Üniversite Düzeyi Balık', 'Gençler Pratik Ekip' ve 'Restoran Tatlı' kategorilerinde yarıştı. Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Osman Güldemir ve Holiday Inn Bursa Mutfak Şefi Uğur Gömeç koordinatörlüğünde yarışmaya hazırlanan öğrenciler 1 gümüş, 7 bronz ve 5 merit olmak üzere toplam 13 madalya kazandı.GÜMÜŞ MADALYAÜniversite Düzeyi Balık kategorisinde; “Rast Gele” yemeği ile Mehmet Korkmaz.BRONZ MADALYALARAna Yemek kategorisinde 'Karnabahar Rizotto, Kırmızı Soğan Marmeladı Eşliğinde Böğürtlen Soslu Bonfile' yemeği ile Sakıp Ünsal, 'Frenk Yemiş Soslu, Pazılı Bonfile' yemeği ile Zeynep Cof, 'Ananaslı, Şeftali Soslu Bonfile' yemeği ile Ramazan Aydın, 'Yabani Otlu Bonfile Böreği' yemeği ile Ayşegül Kayhan. MERİT MADALYALARÜniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı kategorisinde 'Pırasa Çorbası, Kuru Meyve Yatağında Kuzu Pirzola ve Safranlı Güllü İrmik Helvası' ile Osman Gök, Fatmagül Erdem ve Volkan Kızıltepe. Restoran Tatlı Kategorisinde “Kadayıf Tostu” ile Merve Aydıner.