Taşucu'nda, Cenaze Yıkama Kursuna Katılan Bayanlar Sertifikalarını Aldı

Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Taşucu Belediye Meclis üyesi Hanife Soykan'ın girişimleriyle açılan cenaze yıkama kursuna katılan bayanlar sertifikalarını aldılar.

Taşucu Belediyesi Hizmet binası altında Taşucu Belediyesi ve Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 4 haftalık kursa 30 bayan katıldı. Kursiyerlere 40 saat ders verildi.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, yaptığı açıklamada, beldedeki bu sıkıntıyı gidermek için Silifke Halk eğitim merkezi müdürlüğü ile işbirliği yaparak böyle bir kursun açılmasını uygun gördüklerini ifade ederek, ''Hayatımızın en önemli konularında birisidir. Her nefis ölümü tadacaktır. Toplum içerisinde aşırı sorun ve sıkıntılı olduğumuz bir konu üzerinde kurs açılmasını sağladık. Bu kursun faydalı olacağını umut ediyoruz. Aynı zamanda erkeklere yönelik de kurs açmayı planlıyoruz''dedi.

Taşucu Beldesinde açılan cenaze yıkama kursunun büyük ilgi gördüğünü belirten Kur'an Kursu Hocası Celile Kaynak ise, ''Kursumuzun 4 haftalık süresini tamamladık. Bayanlar tarafından kurs büyük ilgi gördü. Normalde insanda bir psikoloji vardır. Cenaze yıkamak ölümü hatırlattığı için ağır psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Bu kurs sayesinde bu düşüncelerini yendiler. Rahatlıkla artık bir mevtayla karşılaştıkları zaman yıkayıp son yolculuğuna uğurlayabilecek duruma geldiler. İlgi noktasına bakarsak beklediğimiz üzerinde ilgi gördü. Genelde cenaze yıkama kurslarına yaşlılar ilgi gösterirler fakat burada genç arkadaşlarımızda ilgi gösterdiler ve öğrenmekte hiçbir sıkıntı yaşamadılar'' diye konuştu.

Cenaze yıkama kursuna katılan kursiyerlerden Gülşen Serin de, ''Böyle bir kursa katıldığım için çok mutluyum. Dini bilgileri ve bir cenazenin yıkanması ve son yolculuğun uğurlanması konusunda bilgiler aldık. Bundan sonra beldemizde mevtaların yıkanmasına yardımcı olacağız'' dedi.
Kaynak: AA