18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü, Gümüşhane'de düzenlenen törenle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Hükümet Meydanı'nda düzenlenen tören, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan'ın anıta çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anıt önündeki törenden sonra Vali Mayda ve protokol üyeleri Şehit ve Gaziler Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Erdoğan ile bir süre sohbet ettiler.

Vali Mayda ve beraberindekiler daha sonra Garnizon Komutanlığı ve Harşit İmam Hatip Lisesi'nin, Atatürk Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği törene katıldı.

Mayda, buradaki konuşmasında, Şehitler Günü'nün 2002 yılından bu tarafa kutlanıldığını belirterek, ''Çanakkale Zaferinin bir bölümü olan 18 Mart, Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Çanakkale'de aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazdığı Çanakkale Savaşı'nda mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, ulusumuzun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretleriyle bizlere hediye eden şehitlerimizi bir kez daha hatırladığımız gündür 18 Mart'' dedi.

Çanakkale Zaferinin, kahraman askerlerimizin dünya tarihinde Türk'ün gücünü tanıtan ve dünyayı hayrete düşüren bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Mayda, ''Bu zafer milletimizin azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir'' ifadesini kullandı.

Jandarma Binbaşı Uğur Aytuğ da günü geldiğinde tıpkı Çanakkale şehitleri gibi tarih, millet ve bayrak için seve seve hayatlarını feda edeceklerini belirterek, ''Şunu gururla ifade etmek isteriz ki, insanlık tarihi nasıl terörü lanetliyorsa, böyle acıları bir kez daha yaşamak istemiyorsa, bizler de şehit ve gazilerimizi o denli unutmuyor, onlara çok şey borçlu olduğumuzu sürekli tekrarlıyor ve aziz hatıraları önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyoruz'' diye konuştu.

Programda, öğrenciler daha sonra çeşitli gösteriler sundu .