Suriye’deki Çatışmada Öldürülen Türk Vatandaşın Ailesi: Olayın Peşine Düşeceğiz

Suriye'nin Azez şehrinde muhalifler ile Esed yanlıları arasında yaşanan çatışmanın arasında kalarak hayatını kaybeden Kilisli Hayrettin Ayoğlu'nun ailesi, yaşanan olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Suriye’deki Çatışmada Öldürülen Türk Vatandaşın Ailesi: Olayın Peşine Düşeceğiz
Babasıyla vefat etmeden yaklaşık 1,5 saat önce görüşen oğlu Mehmet Kemal Ayoğlu, 'Bu işin peşine düşeceğiz. Birinci ağızdan ne olduğunu tam olarak öğrenmek istiyoruz. ' dedi. Ayoğlu, babasının ölümüyle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nın da devreye girdiğini kaydetti.

Kilis'te yaşayan Ethem Zincirci, geçtiğimiz günlerde aracına benzin almak için Halep'e doğru yola çıkmaya hazırlandı. Bu sırada, arkadaşı 75 yaşındaki Hayrettin Ayoğlu'na telefon açarak kendisine eşlik etmesini istedi. Çay bahçesinde oturan ve eve gitme hazırlığında olan Ayoğlu da arkadaşının telefonu üzerine güzergâhını değiştirerek Halep'e geçmeye karar verdi. Yola çıkan ikili Esselema Sınır Kapısı'na geldiğinde kendilerini silahlı çatışmanın arasında buldu. İddiaya göre, Esed yanlıları ile muhaliflerin yaptığı çatışmanın arasında kalan Ayoğlu ve Zincirci büyük panik yaşadı. Bu sırada, araca isabet eden kurşunlardan biri de Ayoğlu'nun yanağına isabet etti. Olaydan yara almadan kurtulan Zincirci, yetkilileri çatışma ile ilgili bilgilendirdi. Yaralanan Ayoğlu, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cenazesi toprağa verilen Ayoğlu'nun ailesi, olayın açığa çıkması için mücadele ediyor. Ayoğlu'nun oğlu Murat Ayoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak devreye girdiğini kaydetti. Bakanlık tarafından Suriye hükümetine olayla ilgili yazı yazıldığının kendilerine söylendiğini dile getiren Ayoğlu, 'Biz bu işin peşinde olacağız. Gerekli yazışmaların da takipçisi olacağız. Bununla birlikte babamızın şehit kabul edilmesi için de Şehit ve Gaziler Derneği ile irtibata geçmeyi düşünüyoruz. ' diye konuştu.