Nevruz Gösterisi Ardahanlıları Coşturdu

Ardahanlılar, Nevruz’u Ahmet Yesevi Üniversitesi Sanat Topluluğu’nun gerçekleştirdiği gösterilerle coşkuyla karşıladı.

Nevruz Gösterisi Ardahanlıları Coşturdu
Ardahan Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi, Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi 'nin işbirliği ile Ardahan Halk Eğitim Merkezi 'nde 'Nevruz Özel Programı' düzenlendi. Yesevi Sanat Topluluğu 'nun gösterileri salondaki katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve çok sayıda Ardahanlıların katıldığı program büyük ilgi gördü.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada, nevruzu coşkuyla karşılıyor olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nevruz 'un yeni gün anlamına geldiğini belirten Korkmaz, “Çin Seddi 'ne kadar olan bu büyük coğrafyada bütün halklar, bütün milletler toprak ananın uyanışını, yeni günü kutluyorlar. Burada önemli olan tabiat ananın uyanışına insanların iştirak etmeleridir. Toprağın uyanışına insanların, toplulukların ve milletlerin katılmasıdır.” dedi

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ise akraba topluluklarını Ardahan 'da misafir ediyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Güllerin doğduğu haftanın başında olunduğunu vurgulayan Tekmen; “Bugün izleyeceğimiz gösteriyi ben 13 yıl önce kendi topraklarında izledim. Kim derdi ki atalarımızın bin yıl önce at sırtında gittiği o coğrafyaya ben beş saatte gidip o toprakları dinleyeceğim. Bugün ise o güzel insanların çocukları, akraba topluluklarımız o büyük dünyayı yuvarlaya yuvarlaya Türkiye 'ye, Türkiye 'nin en kuzey doğusundaki Ardahan 'a geldiler. Ve bu gençler bizi bir zaman tüneline aldılar, gidemediğimiz, göremediğimiz o topraklara bizleri götürdüler. O havayı bize teneffüs ettirdiler. Sizleri şehrim Ardahan 'da ağırlamaktan çok mutlu oldum. Kardeşlerinizle birleştiğiniz Serhat ilimize hoş geldiniz.” dedi.

Kazakistan 'dan, Kırgızistan 'dan, Özbekistan 'dan, Türkmenistan 'dan, Gürcistan 'dan, Azerbaycan 'dan, Türkiye 'den şarkıların, türkülerin seslendirildiği gecede katılımcılar unutulmaz anlar yaşattı. Hüzünlü ve eğlenceli dakikaların yaşandığı gecede oynanan halk oyunları, kültürel temsilin yapıldığı gösteriler programa ayrı bir renk kattı.

Program sonrasında Yesevi Sanat Topluluğu Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz 'a teşekkür plaketi takdim ettiler.