Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Paintball Oyun Alanı Hizmete Açıldı

Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrenci Konseyi bir ilke imza atarak, kampus içerisinde paintball oyun sahası açtı.

Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Paintball Oyun Alanı Hizmete Açıldı
Paintball oyun sahası açılışına Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hanefi Aslan, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, Öğrenci Konseyi Başkanı Vefa Sönmez ve öğrenciler katıldı.

Açılışla birlikte öğrenciler bir gösteri maçı yaptı. Son 20 yıldır dünyada yaygın bir şekilde oynanan, ülkemize sadece 10 yıl önce girmiş olan paintballun bir takım ve strateji oyunu olduğunu belirten Öğrenci Konsey Başkanı Vefa Sönmez, 'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi ileoynanan paintball oyunu artık Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde de oynanabilecek. Konusu, havalı tüfek ile boya dolu toplar atarak rakip takımı yenmek olan ve açık alanda oynanan bu eğlenceli oyun için gereken saha ve ekipmanları çok kısa bir süre içerisinde hazır hale getirilerek, bu oyunu öğrenci arkadaşlarımızın ayağına kadar getirdik. Bu çalışmadan dolayı öğrenci arkadaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık ' dedi.

Başkan Sönmez, özellikle stresli ders ve sınav saatlerinden sonra, bir saatliğine bu stresten kurtulmak için oyunun çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, 'Kesinlikle bir silahlı mücadele değil. Özel hazırlanmış kıyafetlerle, özel silahlarla, içi boyalı ufak topların karşılıklı atışlarla yapılan mücadelede vurulan, oyun dışı kalıyor. Oyun alanının tam ortasında bulunan bayrağı takımının bulunduğu yere getirilmesi ile oyun sona eriyor. Liderlik, ekip ruhu, lidere uyum, doğal lideri ortaya çıkarma,zorlukla mücadele, sabır, strateji geliştirme, hatalardan ders alma, başarısızlık karşısında yılmama, yeteneklerin kullanılması, insanın kendini keşfetmesi, sınırların ne kadar geniş olduğunun bilinmesi açısından paintball önemli. Gerçek yaşamda başarının, kendini gerçekleştirmenin, kendini ifade edebilmenin, aile hayatında ve iş hayatında daha verimli olmanın, mutluluk düzeyini arttırmanın basamaklarını keyifle tırmanma ayrıcalığını kişilere kazandırması özelliklerinin başında geliyor ' diye konuştu.

Öğrencilerin, 'Paintball oyunu tehlikeli mi?' sorusu üzerine Başkan Sönmez, paintball oyununda güvenlik kurallarına uyulduğu sürece, yapılan istatistiklere göre sakatlanma riskinin golfden bile daha az olan bir spor olduğunu, oyun alanında iken kesinlikle maskelerin takıldığını, maskesiz kişilerin oyuna dahil edilmediğini, oyun sırasında kalın kumaşlı özel hazırlanmış giysilerin kullanıldığını, oyunu yöneten hakemin 'dur' ihtarında herkesin durması gerektiğini ve silahların emniyete alındığını, vurulanoyuncunun çıkışı esnasında güvenli yere gidene kadar oyunun durduğunu, kurallara uyulduğu sürece oyunun çok tehlikesiz olduğunu söyledi.
Kaynak: İHA