James Bond İçin Kasım Gülek Köprüsü Trafiğe Kapatıldı

Adana’da çekimlerine başlanan '007 James Bond-Skyfall' filmi için her gün yüzlerce aracın geçtiği Gazipaşa Bulvarı devamındaki Kasım Gülek Köprüsü trafiğe kapatıldı.

James Bond İçin Kasım Gülek Köprüsü Trafiğe Kapatıldı
Altında demir yolunun geçtiği köprüde aksiyon sahneleri çekilecek.

Özel güvenlik şirketi elemanları ve trafik polisleri tarafından çekimlerin yapılacağı alan sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Araçların girmediği sahaya yayların geçişine izin veriliyor. Basın mensuplarının yakından görüntü almalarına müsaade edilmiyor. Yoldan geçen vatandaşlar araç ve iş makinelerinin kurulduğu köprüyü ilgiyle izliyor.

Bu yıl 50'inci yaşını kutlamaya hazırlanan son '007 James Bond-Skyfall' filminin Adana 'daki deneme çekimlerinin bir bölümü merkez Yüreğir İlçesi Misis Beldesindeki tren hattında yapılmıştı. Daniel Craig'in başrol oynadığı ve serinin 24'üncü filminin bazı sahneleri ise Almanlar tarafından iki uçurum arasına yapılıp 1912'de hizmete açılan 172 metre uzunluğunda, 99 metre yüksekliğindeki tarihi Varda Köprüsü'nde gerçekleştirilecek.

Lan Fleming tarafından romanları için 1952'de oluşturulan hayali bir İngiliz ajan karakteri olan 007 James Bond'un öyküleri, 1964'ten sonra Kingley Amis, John Pearson, John Gardner, Raymond Benson ve Charlie Higson tarafından yazıldı. Bugüne kadar bu öykülerden 24 James Bond filmi çekildi. Filmlerde James Bond karakterine bugüne kadar Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig hayat verdi. Seri filmler, özellikle aksiyon sahneleriyle büyük ilgi çekti.