Vali Sodan: Bin Yıllık Kardeşliği Allah'ın İzni İle Hiç Kimse Bozamayacak

Adıyamanlılar, Kuzey Irak’tan Türkçe Olimpiyatları için gelen öğrencileri bağrına bastı.

Vali Sodan: Bin Yıllık Kardeşliği Allah'ın İzni İle Hiç Kimse Bozamayacak
3 bin 500 kişilik Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen programan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Irak'taki Türk okullarından öğrenim gören öğrenciler birbirinden güzel şarkı, şiir ve halk oyunları ile salonu dolduranlara unutulmaz anlar yaşattı. Türkçe Olimpiyatları'nın Adıyaman etkinliklerine katılan Iraklı öğrenciler, şarkılar söyledi, halk oyunları gösterisi sundu. Adıyaman Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (ASGİAD)'nin organizasyonuyla kente gelen ve Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren Türk okullarında eğitim gören öğrenciler, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Öğrenciler Türkçe şarkılar ve şiirlerin yanı sıra Kürtçe şarkılar da seslendirdi. Gösteri sunan 38 öğrenci, izleyicilerden bol bol alkış aldı. Çocuklarını yurt dışına gönderen bir aileye vefa ödülü verildi. Programda kısa bir konuşma yapan Vali Ramazan Sodan, 'Etle tırnak gibi, bir yüreğin iki parçası gibi bin yıllık dünyanın belki en kadim kardeşliği olan Türk-Kürt kardeşliğini Allah'ın izni ile hiç kimse bozamayacaktır ve zarar getiremeyecektir. ' dedi.

ASGİAD Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç de konuşmasında Iraklı çocukları Adıyaman'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 135 ülkede faaliyet gösteren Türk okullarında, o ülkelerin önemli insanlarının yetiştiğini söyledi.