TTB: Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti TBMM Araştırsın

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr.Eriş Bilaloğlu, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetin araştırılması için TBMM’de bir komisyon kurulmasını istediklerini söyledi.

TTB: Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti TBMM Araştırsın
Dr. Bilaloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Denizli Tabip Odası 'nda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin sağlık politikalarını değerlendirdi.

Tıp Bayramı 'nda tek beklentileri olduğunu ifade eden TTB Başkanı Bilaloğlu, “Sağlıkçılara, hekimlere yönelik şiddet büyük bir hızla artmaktadır. Bunun gerçek sebeplerini araştırmak üzere Meclis, hızla bir komisyon kursun. Bu konuda yapılacak objektif, gerçekçi, konunun bütün yönlerini ele alan bir araştırma ve onun sonuçları çerçevesinde yapılacak müdahaleler, bizce sağlık ortamına hizmet sunan hekimlere ve toplumun yararına olacaktır. Bunu bütün partilerden talep ettik. 14 Mart vesilesiyle topluma tek tek bütün insanlarına sağlık ve iyilik, kendimiz içinse can güvenliği istiyoruz.” dedi.

Eriş Bilaloğlu, Sağlık Bakanlığı 'nın 2002 yılındaki sağlık hizmetlerinden memnuniyet derecesi yüzde 39'ken bugün yüzde 73 'e çıktığına dair anket verilerinin doğru olabileceğini söyledi: “Biz de polikliniklerde hastalara ne kadar süre ayrıldığına dair vatandaşın değerlendirmesini aldık. Yüzde 40-45 oranında olumlu yanıt verildi ancak hekimlere sorduğumuzda, hizmetin niteliğine ilişkin daha düşük oranda yanıt aldık. Arada fark olması. vatandaşla hekimlerin farklı değerlendirmesi. birinin yanlış söylediğini ya da çarpıttığını göstermez. Aslında tartışmaya ya da değerlendirmeye değer bir şey olduğunu gösterir.”

Dr. Bilaloğlu, doktorlar özelde çalışırken ciro, kamuda çalışırken de performans baskısı altında kalmayınca vatandaşla karşı karşı gelmeyeceklerini savundu. Basın toplantısına, Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan da katıldı.