Süper Amatör Lig'in Golcü Nijeryalısı

Çanakkale Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi Yeni Çanspor'un Nijeryalı başarılı golcü oyuncusu Stephen Francis Orizu attığı gollerle göz dolduruyor.

Süper Amatör Lig'in Golcü Nijeryalısı
Yeni Çanspor'un 22 yaşındaki golcü futbolcusu Stephen Francis Orizu, 16 yaşındayken Valencia takımının altyapısında yer aldığını belirterek, 'Nijerya'da futbola karşı merak çok fazla. Bu sebeple küçüklükten bizler futbola ilgi duyuyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde de Nijerya'dan çok önlü futbolcular var. 2007 yılında Valencia'nın alt yapısındayken şuan Beşiktaş'ta futbol oynayan Fernandes transfer edilmişti. O yıllarda Fernandes ile alt yapıda antrenmanlara beraber çıkmıştık. Ayrıca Türkiye'de bir dönemfutbol oynayan Emenike ile de Nijerya'da aynı bölgede büyüdük. Onunla da yakın arkadaşlığım var ' dedi.

Menajerlerinin yardımı ile Çanakkale Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Çanspor'a transfer olduğunu belirten Stephen Francis Orizu, 'Lisansım yetişmediği için sezonun ilk yarısında forma giyemedim. İkinci yarıda forma giyerek gollerimi atmaya başladım. Çanakkale Süper Amatör ligde hazırlık maçları dahil 6 gol 9 asist ile dikkat çekmem beni mutlu ediyor. Takımda arkadaşlığımız çok iyi. Attığım ve attırdığım gollerle takıma faydalı olmak beni sevindiriyor. Hedefimiz şampiyon olmak ' dedi.
Kaynak: İHA