Siirt'teki Kültür Şenliği Kardeşleri Buluşturdu

Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Işık Koleji ile Siirt Özel Celal Değer Koleji'nin ortaklaşa düzenlediği 1.Kültür Şöleni'ni binlerce kişi izledi. Şölen, kardeşlerin ve gönüllülerin buluşmasını sağladı.

Siirt'teki Kültür Şenliği Kardeşleri Buluşturdu
Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapılan şenlikte konuşan Özel Celal Değer Koleji Müdürü Şeref Aydur, dünyanın sevgi üzerine kurulduğunu, insanı mutlu etmenin en güzel yönünün dillerin ve gönüllerin buluşması olduğunu belirtti. Ayhdur, dil farklılığının kültür zenginliği olduğunu kaydetti.


Işık Koleji Müdürü Ekrem Okşar da, Türkiye'den giden gönüllülerin dünyanın dört bir yanında açtığı okulların, sevgi ve hoşgörüyü yaydığını vurguladı. Okşar, “Bu okullar, adlarını, başkentlerini bilmediğimiz ülkelerde bile dünya birliği için, sevgi için ve bir arada güzel yaşamak için çalışıyorlar.” dedi.


Şenlikte daha sonra Kuzey Irak'tan gelen 45 öğrenci, halk oyunları sergiledi, Türkçe, Kürtçe ve Arapça türküler okudu.

Reyyan Rızgar adlı kız öğrenci, Mehmet Akif Ersoy 'un Leyla şiirini ve bir Arapça şiir okudu. Keçe Kürda, Hejiroke gibi Kürtçe şarkıların yanı sıra Türkçe türküler seslendiren Yadigar Muhammed, Tükendi Nakdi Ömrüm ve Eşarbını Yan Bağlama parçalarıyla büyük alkış aldı. Şemmame'yi Dıhat Muhlis, Kırmızı Gül Demet Demet parçası ile Talaal Bedrü ilahisini de Balen Kemal söyledi.


İngilizce, Arapça, Türkçe ve Kürtçe halkı selamlayan, dört dilde şarkı söyleyen Irak'taki Işık Koleji'nde görevli Trabzonlu öğretmenin oğlu Emin Kurt herkesin gönlünde taht kurdu.

Şölenden sonra konuşan Siirt Valisi Musa Çolak, etkinlikte emeği geçenleri ve öğrencileri kutladı. Dost ve kardeş ülke Irak'ın öğrencilerini Siirt'te ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Çolak, gelenek ve göreneklerini koruyarak bugüne gelmiş Siirt'te asırlardan beri farklı kültürlerin bir arada yaşadığını kaydetti. Vali Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu tür organisazyonlar aramızı bozmak isteyenlere, aramıza nifak tohumları ekmek ve kardeşliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlere, verilecek en güzel mesajdır. Türkçe okullarının gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında çok önemli bir eğitim hizmeti verdiklerini görüyoruz. Verilen eğitim hizmetleri, ülkemize ve dünya milletlerine barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü gibi kutsal değerlerin gelişmesine ve yaşanmasına da vesile olmaktadır. Bu güzel kardeşlik ikliminde, yaşanan bu tablo, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi artırmakta, gönül köprülerinin kurulmasını da pekiştirmektedir. '

Işık Koleji öğrenci Yadigar Muhammed de kendilerine gösterilen sevgi ve ilgi karşısında çok duygulandıklarını söyledi. Erbil'den kucak dolusu selam getirdiklerini belirten Dıhat Kemal, Siirt'i çok sevdiğini anlattı.

Şöleni Siirt Valisi Musa Çolak, Baro Başkanı Cemal Acar, Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş, Mustafa Pala, Emniyet Müdürü Recep Güven, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, köy muhtarları ve binlerce kişi izledi.