Rektör Üniversitenin Kapılarını Halka Açtı, Vatandaş İş İstedi

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen halk günü buluşması başladı.

Rektör Üniversitenin Kapılarını Halka Açtı, Vatandaş İş İstedi
İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nda randevusuz olarak halkla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, uygulamanın yoğun ilgi gördüğünü ve en çok işsizlik ve istihdam konusunda sorun iletildiğini söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nda düzenlenen halk günü buluşma programına, büyük bir ilginin olduğunu belirten Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nihat İnanç, temel amaçlarının vatandaşı dinlemek ve onlarla dertleşmek olduğunu söyledi.

Her hafta çarşamba günleri halkla bir araya gelmeye çalışacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. İnanç, özellikle işsizlik ve istihdam noktasında Üniversitenin tek seçenek olması olarak görülmesi ise zor durumda bıraktığını ifade etti.

Basın mensuplarının da katıldığı halkla buluşma gününde açıklama yapan Prof. Dr. İnanç, “Halkla buluşuyoruz. Toplumun bütün katmanları randevusuz bir şekilde gelip bizimle buluşabiliyor. Temel amacımız; onları dinlemek, kendilerine sahip çıkmak, onlarla dertleşmek ve dertlerini paylaşmaktır. Halk bu programa büyük ilgi gösterdi. Rektörle randevusuz şekilde görüşmek, vatandaşı şaşırtıyor. Rektörlüğümüze gelenler şaşırıyor. Bu anlamda her gelen misafirimiz teşekkürünü konuşmasının başında iletiyor. Biz tabi bu anlamda teşekkürü hak ettiğimize inanmıyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz, görevimizin bir parçası” dedi.

“SORUNLARIN BAŞINDA İŞSİZLİK VE İSTİHDAM GELİYOR”

Buluşmalarda kendisine iletilen sorunların başında özellikle işsizlik ve istihdamın geldiğini kaydeden İnanç, üniversitenin bu konuda tek seçenek olarak görülmesinin doğru olmadığını vurguladı.

'Sınırlı da olsa imkânlarımızı halkın emrine amade etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. ' diyen İnanç, 'Özelikle işsizlik ve istihdam noktasında üniversitenin tek seçenek görülmesi bizi biraz daha eziyor. Çünkü arz talep dengesi diye bir şey yok. Burada çok ciddi bir talep var arzımızsa sınırlı. Biz de üniversitemizin internet sayfasında insan kaynakları başvuru formunda 3 ayrı başvuru alıyoruz. Akademik personel, naklen geçmek isteyen idari personel, temizlikçi, güvenlikçi ve geçici personel başvurularını yapmalarını arzuluyoruz. Burada görüştüğümüz ve aldığımız görüşmelerinde başvurularına yansıtıyoruz. Sonuçta sınırlıda olsa kendi imkânlarımızı halkımızın emrine amade kılmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu faydalı olacaktır. Ama bir şeyin farkındayız. Özellikle işsizlik ve istihdam noktasında üniversitenin tek seçenek olması olarak görülmesi bizi doğrusu biraz eziyor diyebiliriz. Çünkü arz talep dengesi yok burada. Çok ciddi bir talep var ve arzımızda çok sınırlıdır.” açıklamasını yaptı.