Kızılay ve Memur-sen'in Kan Bağışı Çalışmasında 'araç Çekme' Krizi Yaşandı

Manisa'da, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Memur-Sen'in düzenlediği kan bağışı kampanyasında 'araç çekme krizi' yaşandı.

Kızılay'a ait gezici kan alma aracının belediye zabıta ekipleri tarafından çekilmek istenmesi gerginliğe sebep oldu.

Tarzan Meydanı'nda konuşlanan Kızılay'ın gezici kan alma aracının başına gelen Memur-Sen Konfederasyonu 'na bağlı sendika başkanları ve üyeler sırayla kan bağışında bulundu. Kan verme işleminin devam ettiği sırada meydana gelen zabıta ekipleri ,Kızılay 'a ait gezici kan alma aracının meydandan kaldırılmasını istedi. Aracın çekilmemesi üzerine 3 kez uyarıda bulunan zabıta ekipleri olay yerine çekici çağrılması için anons yaptı.

Aracı, meydandan çekmek istemediklerini belirten Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker, bir süre zabıtalarla konuştu. Bu sırada kan vermek isteyen vatandaşların da kan vermeden ayrıldığı gözlendi. Aracın çekilmesi için gelen baskılar üzerine gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksel, zabıtaların Manisa Mesir Festivali hazırlıkları nedeniyle kaldırım ve meydanlara araç park etmenin yasak olduğunu gerekçe gösterdiklerini, ancak belediye ile bir hafta öncesinden gerekli yazışmaları yaparak izin talep ettiklerini bildirdi.

Memur-Sen'in mart ayı etkinlik programının önceden belirlendiğini, yasal izinler için de gerekli başvuruların yapıldığını aktaran Ülker, yasal izin müracaatının önceden yapıldığını, bugün belediye yetkilileri ile tekrar görüştüklerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını dile getirdi. Ülker, “Geçen hafta içinde planladığımız ve önceden duyurusunu yaptığımız bu etkinliğimizle ilgili belediyeye gerekli resmi izin müracaatımızı yaptık. Ancak geçen bu süre içinde bize olumlu veya olumsuz bir şekilde dönülmedi. Biz de her zaman kan alma etkinliğinin yapıldığı Tarzan Meydanı'nı kan verme yeri olarak belirledik ve bütün üyelerimize de duyurusunu yaptık. Belediyenin Ulaşım Hizmetleri Müdürü ile Bem-Bir-Sen Temsilcimiz Faruk Karaca gerekli görüşmeyi yaparak etkinliği düzenleyebileceğimizin iznini aldı. Ancak etkinliğimizin başlamasından sonra zabıta ekipleri gelerek buradaki Kızılay'a ait aracın kaldırılmasını istedi. Bizim burada gayri resmi bir iş yapıyormuşuz gibi bir hava oluşturulmak istendi.” dedi.


Ülker, konunun çözümü için Manisa Valiliği'nin devreye girdiğini ve kan verme işlemine devam edildiğini bildirdi.