Ayvalıklı Kadınlar, Türkiyede Kadın Olmayı Sorguladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 8 Mart Kadın Platformu tarafından önceki gün İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konusu masaya yatırıldı.

Ayvalıklı Kadınlar, Türkiyede Kadın Olmayı Sorguladı
Mor Çatı Gönüllü Ülfet Taylı ve Evrensel Kültür Merkezinden Nuray Sancar 'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde 8 Mart Kadın Platformu Sözcüsü Havva Taylan 'da kolaylaştırıcı olarak yer aldı. Panelde, TBMM 'de tasarı halinde olan kadına şiddet ile ilgili yasanın kadınlara neler getirip, götürdüğü irdelendi. Panelde konuşan Evrensel Gazetesi yazarı Nuray Sancar, Dünya Bankasının 2012 'yi Kadın Yılı olarak ilan etmesinin altında, kadının bir yandan evlerindeki rutin işleri yaparken, diğer yandan da evde üretim gerçekleştirilmesiyle, ucuz işgücü ve emek sömürüsünün yattığını savundu.

Paneldeki diğer konuşmacı Ülfet Taylı ise; Mor Çatı Örgütü ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsederek, “Kadının en çok şiddet gördüğü zaman eşinden boşanmak istediği zamandır. Bir kadın eşinden şiddet gördüğünde, gittiği kolluk kuvvetlerinde dayak yediği eşiyle yeniden barıştırılmaya çalışılıyor. Ama şiddet gördüğü eşiyle barıştığında ise aynı şiddeti bir kez daha görebiliyor. Bu yüzden de söz konusu yasa yeterli olmadığı gibi, yasalaştığında da yasanın uygulayıcı olan savcı ve kolluk güçlerinin bu konuda mutlaka eğitilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA