Vali Turhan, Finalist Öğrencilere Bilgisayar Hediye Etti

Batman'da İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümü nedeniyle ilköğretim 2. kademe sınıflarında İstiklal Marşı'nı ezberden en güzel okuma yarışması düzenlendi. Vali Ahmet Turhan, yarışmaya katılan 11 finalist öğrenciye bilgisayar hediye edeceğini söyledi.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Kültür Müdürlüğü'nde dün düzenlenen yarışmanın finaline Vali Ahmet Turhan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Final programında 5 bölgede 4 bin öğrenci arasından seçilen 11 finalist yarıştı. Sahnede sırayla çeşitli figür ve jestlerle İstiklal Marşı 'nın 10 kıtasını ezberden okuyan 11 finalist büyük alkış aldı.

Günün anlam ve önemine uygun çeşitli türkülerin de söylendiği gecede tiyatrocu Ahmet Yenilmez Mehmet Akif Ersoy 'un hayatından kısa pasajlar aktardı.

Yarışmanın sonunda yarışmada ilk üçe girenler açıklandı. Yarışmada birinci İMKB Belde İlköğretim Okulu 'ndan Mihriban Şen, ikinci Petrolofisi İlköğretim Okulu 'ndan Beyza Oğuzcan, üçüncü ise Özel Doğa Kolejinden Ece Çevik oldu.

Ayrıca Büşra Başaran isimli öğrenci jüri özel ödülüne layık görüldü.

Vali Ahmet Turhan, yaptığı konuşmada, “Bu çocuklar, Akif 'in dediği gibi Asım 'ın nesli olacaklar inşallah. Ben her şeyden önce bu çocuklarımıza öncülük eden yardımcı olan öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Annelerini babalarını tebrik ediyorum. İnşallah bu çocuklarımız aynı şekilde okuyacaklar memleketlerine, sizlere büyük hizmetler yapacaklar.” dedi.

Ödül olarak birinciye MP5, ikinciye MP4, üçüncüye MP3 çalar verildi. Finale kalan 11 öğrenciye de bisiklet hediye edildi. Yarışma sonunda Vali Ahmet Turhan, tüm finalistlerin İstiklal Marşı'nı çok güzel okuduklarını belirterek, hepsine birer bilgisayar hediye ettiğini açıkladı.