Manisa İl Özel İdaresi Araç ve Makine Parkuru Şehirdışına Taşınacak

Manisa İl Özel İdaresi binasının bahçesinde bulunan araç ve makine parkuru şehirdışına taşınacak.

Yukarı Çobanisa köyünde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'ne ait 180 dönüm arazinin İl Özel İdaresi 'ne satışına ilişkin tapu devri protokolü, valilikte düzenlenen törenle imzalandı.


Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdare binasının bahçesindeki araç ve makinelerin bulunduğu alanın şehiriçinde kaldığını ve kötü bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Buna çözüm için İl Genel Meclisi tarafından, TİGEM'e ait arazinin satın alınmasına karar verildiğini ifade etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayıyla satılan arazinin İl Özel İdaresi 'ne devredildiğini belirterek, “İlimiz adına çok önemli bir gelişme. Alan kötü görüntü oluşturuyor, ağır tonajlı araçlar da yollara zarar veriyordu. Biz bütün bu araç ve iş makinelerini, devri yapılan alana göndereceğiz.” dedi. Arazide ayrıca İl Afet Yönetim Merkezi'nin kurulacağını aktaran Vali Daşöz, Kızılay'a ait çadırların da depolanacağını söyledi. Bazı kurum ve kuruluşların da şehirdışına çıkarılarak bu alana konuşlandırılması için çalışma yaptıklarını dile getirerek, Karayolları'nın yeni araziye nakledilmesi için de görüşeceklerini bildirdi.


İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ise arazinin TİGEM'den 1 milyon 108 bin 882 liraya alındığını söyledi. İl Özel İdaresi tarafından paranın nakit ödendiğini belirterek, “Büyükşehir statüsüne kavuşacak şehrimiz için yeni bir hareket alanı kazanmış olduk.” şeklinde konuştu.