Sağlık Gönüllüleri Dernek Çatısı Altında Birleşti

Bayburt halkına daha iyi sağlık hizmeti verebilmek için 26 üyenin bulunduğu Lokmander Sağlık Gönüllüleri Derneği törenle açıldı.

Sağlık Gönüllüleri Dernek Çatısı Altında Birleşti
Derneğin Açılışına Bayburt Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve eşi Kerime Polat, Polis Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaşlar katıldı.

Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Dernek Başkanı Dr.Atilli Atasoy derneğin faaliyetleri ile ilgili şunları söyledi.“Şu an 26 kurucu üyemizle derneğimizin açılışında bir araya geldik. Topluma yapacağımız hizmetleri hem toplumda eğitici koruyucu hekimlik anlamında, hem sağlık çalışanlarının sorunlarına hizmet anlamında yürütmeyi planlıyoruz. Topluma yapacağımız bu koruyucu sağlık hizmetlerinin tolumu bilgilendirmek sağlıklı bir toplum bilinci oluşturmak, önlenebilir sağlık sorunlarını daha var olmadan önünü alabilmek adına çeşitli eğitici seminerler konferanslar ve paneller düzenlemek suretiyle yapmayı planlıyoruz. Önlemekte yetersiz kaldığımız oluşmuş olan sağlık sorunlarımıza kişiye daha zarar vermeden erken teşhis yoluyla erkenden tespit edip en az zararla atlatmak bu sayede sağlık giderlerini de en aza indirmek düşüncesindeyiz.”

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise, “Toplumu direk ilgilendiren konuda sorumluluk hissederek göreve amade olan arkadaşları candan tebrik ediyorum. Gönüllü hekimler toplumu hastalık olmadan önce uyarmayı amaç ediniyorlar. Arkadaşlarımız bizi ziyaret ettiklerinde kendilerine de ifade ettik. Bizim hizmetlerimizde ortak olan noktalarda birlikte hareket etmeyi kendilerine teklif ettim. Mutlaka birlikte çok güzel çalışmalarımız olacak, toplumu bilinçlendirici faaliyetler içerisine gireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Sağlık alanında Bayburt halkına Gönüllü ve ücretsiz olarak hizmet verecek olan derneğin açılışında konuşan Vali Hasan İpek de konuşmasında; “Öncelikle derneğinize yakışan güzel bir isim her derde deva ve bizim kültürümüzün bir ismi. Bundan dolayı sizi tebrik ediyorum. Lokman Hekim Derneğiniz hayırlı olsun. Ülkemizde 1990 'lı yıllarda sivil toplum kuruluşu dendiği zaman devlete karşı ve devletin düşmanı kuruluşlar olarak akla gelirdi. 2000 yılından sonra gerçekten sivil toplum kuruluşlarımız Türkiye 'de dünya standartlarında sivil toplum örgütleri olmaya başladılar. Bu devletle birlikte vatandaşın daha iyiye gitmesini sağladı. Sivil Toplum Kuruluşları gerekirse devlete de yıkıcı bir şekilde değil, yapıcı bir şekilde öneriler getirerek sivil toplum anlayışımızı ülkemizde geliştirdiler. Bu anlayışın bir örneği olarak da Bayburt 'ta yaşayan doktorlarımız halkımıza ücretsiz olarak sağlık alanında yardım etmek hem de Bayburt 'taki sağlık hizmetlerinin gelişmesi anlamında öneriler getirmek, konferanslar düzenlemek, vatandaşlarla doktorları daha yakınlaştırmayı sağlamak, doktorların sevimli yüzünü vatandaşlara göstermeyi amaçlayan bir çalışma içerisine girmişler. Lokmander derneği olarak olanın en iyisi ile hizmet vermeye başlayın. İçimizdekilerle başlayın. Ufak adımlarla başlayın. Bölgemizle başlayın. Bayburt 'ta yaşayan insanlarımızla başlayın. Bu anlamda da çok başarılı olacağınızdan eminim. Böyle güzel bir çalışma içerisine girdiğiniz için, başta Dernek Başkanı Dr.Atilla Atasoy ile birlikte yirmi altı arkadaşımı yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA