Yeşilay'dan 'Gençleri Koruyun' Uyarısı
Yeşilay Samsun Temsilcisi Mümin Argun, günümüz toplumlarının en önemli sorunlarından birinin zararlı alışkanlıklar olduğunu belirterek, devletin kötü alışkanlıklara karşı gençleri korumaması gerektiğini söyledi.

Yeşilay'ın amacı hakkında bilgi veren Mümin Argun, 'Ülkemizde ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde alkollü içki, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını özel sektör ve devlet organları ile de iş ve gönül birliği yaparak en az miktara indirmektir. Yeşilay bağımlılara değil, bağımlılık içeren maddelere karşıdır. Unutmayın, bağımlılığın ilk adımı arkadaş kıyağı ile atılır. Alışkanlıklar ilk adım ilk tadımla başlar. Yasaklar merakları doğurur. Bilgisizlik, özenti, bahane, merak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklar sağlığın ve ahlakın tahripçisidir. Çirkin ve zararlı davranışlarla mücadele edecek kadar medeni cesarete sahip olmayan toplumlar, çirkinlikler içinde yok olmaya mahkumdurlar. Anayasa'nın 58 Maddesi, 'Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır' der. Bugün zararlı alışkanlıkların insan bünyesindeki tahribatın vahameti ve bir başkasına karşı işlenen hataların boyutları tartışılamaz ' diye konuştu.
Günümüzde bir teknolojik bağımlılık türü olan cep telefonu, TV ve bilgisayar ekranı kullanımı sonucu düşünmeyi, hayal kurmayı, üreticiliği önlediği için geleceğin en tehlikeli bağımlılıklarından biri 'ekran bağımlılığı ' olduğunu hatırlatan Argun, 'Bunun yanı sıra çok tehlikeli olan EMA (elektromanyetik) kirlilik çevrecilerin bile göremediği buzul dağının alt kısmıdır. Kötülere karşı bir kurşun da siz atmak istiyorsanız, Yeşilay'ın yanında olun ve ona yardım edin ' şeklinde konuştu.
