Salih Memecan, Zirve Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Zirve Üniversitesi öğrencileriyle biraraya gelen ünlü karikatürist Salih Memecan, öğrencilere herşeye farklı bakmalarını ve orijinal adam olmalarını söyledi.

Salih Memecan, Zirve Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
Ünlü karikatürist Salih Memecan Girişimcilik Kulubü'nün davetlisi olarak Zirve Üniversitesi'ne geldi.Salih Memecan, Zirve Üniversitesi öğrencilerine neden karikatürist olduğunu, iyi bir karikatürist olmak için neler yapılması gerektiğini anlatarak tecrübelerini paylaştı.

Daha önce kekeme olan Memecan, bu mesleği seçmesinde kekeme olmasının etken olduğunu söylerken, “Kekeme, çekingen kişilere baktığınızda kendilerini çizerek ifade etmeye çalıştıklarını görebilirsiniz. Bende onlardan biriydim. Kekemelik hayatınızı değiştiriyor” yorumunu yaptı.

22 senedir aynı gazetede çizen Salih Memecan aslında bir mimar olduğunu belirterek, Medya Derneği'nin de başkanlığını yürüttüğünü söyledi. Memecan, karikatürde eğitimli olmanın şart olduğunu kaydederek, “Konu seçmede popüler olmalısınız. Okuyucuların herşeyini bildiğini varsayamazsınız. Bu iş cahil cahil yapılacak iş değil. Sonuçta hergün yaklaşık 2 milyon kişiye siyaseti anlatıyorsunuz” diye konuşurken aldığı mimarlık eğitiminin kendisine çok şey kattığının altını çizdi.

Farklı düşünen insanların kıymetinin bilindiğini belirten Memecan, öğrencilere herşeye farklı bakmalarını, başkalarının açısından bakabilmeyi öğrenmeleri gerektiğini ve orijinal adam olmaları önerisinde bulundu.Bizimcity'nin gazete ve TV için olan çalışması, Limon ve Zeytin karikatürleri olmak üzere hergün üç konuda çizim yapan Memecan, “Üç konuyuda son dakika buluyorum. Akşam yatmadan evvel internetten tüm haberleri okurum. Gündemi takip eder, ona göre çalışmaları yaparım. Limon ve Zeytin için etrafımdaki aileleri gözlemlediğim gibi, kendi ailemden de birşeyler paylaşıyorum” dedi.

Karikatürist olmak isteyen öğrencilere, “Hergün çizerseniz başarılı olursunuz. Bir blog sayfası açın ve hergün gündemle ilgili çalışmalarınızı yayınlayın. Başarılı karikatürist olmanın bir diğer şartıda kitap okumak. Bol bol kitap okuyup kendinizi geliştirin” öğüdünde bulunan Salih Memecan, sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşinin ardından Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ve Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, karikatüriste üniversiteyi gezdirdi.
Kaynak: İHA