Erzincan'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Erzincan'da 23.

Erzincan'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 2010 yılı kazançlarından en yüksek vergi ödeyen Erzincan'daki vergi rekortmenleri İl Defterdarlığı tarafından ödüllendirildi.Basit usulde vergilendirilen gelir, gelir ve kurumlar vergisi kategorilerinden oluşan aktif vergi mükellefi sayısının 154 bin olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde, 23'üncü Vergi Haftası kutlamaları devam ediyor.

27 Şubat – 4 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanan 23. Vergi Haftası münasebetiyle Grand Simay Otelde Erzincan'daki vergi rekortmenlerine yönelik ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çetinkaya, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Çetiner ve davetliler katıldı. Törende ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi haftası ile ilgili olarak tanıtım gösterimi izlendi.

Daha sonra düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İl Defterdar Vekili Musa Koçulu vergi vermenin önemine değinerek; ' Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması,verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi görev olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından beri vergi haftası şubat ayının son haftasında kutlanmaktadır. Vergi kamu giderlerini karşılamak amacıyla devletin vatandaşlarından kanuna dayalı olarak aldığı parasal değerlerdir. Bizde vergi haftası dolayısıyla Erzincan'da çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Erzincan'da vergi mükellefi içerisinde gelir ve kurumlar vergilerinde ilk 5'e giren vergi mükelleflerini tebrik ediyorum bol kazançlar diliyorum. ' dedi.

VERGİ BİR MİLLETE AİDİYETİN SEMBOLÜDÜR

Erzincan Valisi Selman Yenigün ise konuşmasında; “ Vergi adı soğuk bir tabirdir esasen. Keşke bunun adını değiştirebilsek. Fakat adı böyle konulmuş ve böyle gidiyor. Toplumlar devlet kurarken aslında bir sözleşme yaparlar. Derler ki biz bir devlet çatısı altında örgütleniyoruz. Bu devlet içerisinde bizim bazı haklarımız olacak ama bazı görevlerimiz ve mükellefiyetlerimiz olacak. İnsanlar devleti oluşturuyorlar. Bu devlet hayatını nasıl idame edecek diye sorarsak o sözleşmeyi yapan toplumun tüm fertlerinin birtakım katkılarıyla olacak. Biz bu katkıya vergi diyoruz. Bu katkıya eğer katılmazsak devletten beklediğimiz hizmeti tam olarak alamayız. Bu bilinçle hareket ettiğimiz zaman toplumun tüm fertlerinin vergi dediğimiz bu katkıyı eksiksiz ve tam olarak yerine getirmeleri gerekiyor. Vergi bir millete aidiyetin sembolüdür. Devletler vergiyi koyarken mümkün olduğunca adil bir şekilde çerçeveyi belirler. Devlet herkesten aynı vergiyi almıyor. Kazandığı oranda vergiyi alıyor. Vergi denilen nesneye herkes saygılı olmalıdır. Vergi ödemesini zamanında ve tam olarak yerine getirdiğimizde devletin bize döndüreceği hizmet daha iyi ve daha büyük olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından kurumlar vergisinde 2010 yılı kazançlarından en yüksek vergi ödeyen Erzincan'daki vergi rekortmenleri Erzincan İhtiyaç Maddeleri Pazarlama (ERİMPAŞ) A.Ş. , Yergün İnşaat Oto. Nak. Gıda ve Tur. San. Tic. Ltd. Şti., Ergan İhtiyaç Gıda Ürünleri İnş. Nak. Elek. Sağlık Hiz. İml. Paz. San. Tic. A.Ş., Sezgin Mühendislik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi ve gelir vergisi üçüncüsü Özer Çiğdem 'e Erzincan Valisi Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çetinkaya, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Emniyet Müdürü Mustafa Elaman tarafından plaket verildi.
Kaynak: İHA