Kepez Belediyesi, Bu Yıl 100 Milyon Liralık Yatırım Yapacak

Antalya'nın Kepez ilçesi Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede 5 yılda yapılan yaklaşık 25 milyon yatırımı, 4 yılda gerçekleştirecekleri 250 milyon lira yatırımla 10’a katlayacaklarını söyledi.

Kepez Belediyesi, Bu Yıl 100 Milyon Liralık Yatırım Yapacak
AK Parti Döşemealtı İlçe Teşkilatı ' na Kepez ' e yapılan yatırımları tanıtan Tütüncü, şu ana kadar 120 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade etti. 2012'de 100 milyon lira daha yatırım yapacaklarını duyuran Tütüncü, ' Kepez'de geçmiş en iyi beş yılda 25 milyon lira yatırım yapılmış. Biz bu yatırımı 4 yılda 10 ' a katlamış olacağız. ' dedi.

Görevdeki ilk yıllarında, ilçenin mülkiyet ve imarla ilgili problemlerinin çözümüne yoğunlaştıklarını, yaklaşık 11 bin hak sahibine tapu tahsisi yaptıklarını ifade eden Tütüncü ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: ' 15 mahallede de kat artışına yönelik imar düzenlemesi gerçekleştirdik. 543 kilometre asfalt, 220 kilometre yeni yol, 166 bin metrekare parke kaldırım, 83 yeni park, 46 park tadilatıyla birlikte 753 bin metrekare yeşil alan çalışması yaptık.14 muhtar evi inşa ettik. Ana arterler üzerindeki Kamboçya barakaları halindeki 10 taksi durağını yeniledik. Başka illerden, Antalya ' ya tedavi olmaya gelen hastaların yakınları için Kültür Mahallesi ' nde 32 yataklı hasta yakınları konuk evi oluşturduk. Bugüne kadar burada 400 ' e yakın hasta yakınını ücretsiz bir şekilde misafir ettik. İlçedeki dört okulun bahçesine her türlü salon sporunun yapılabildiği çadır tarzı spor salonu inşa ettik. Seyir terasları, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Meşe Kapısı ' nda temeli atılan 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu, tam olimpik yüzme havuzunun da yer aldığı Kepez Varsak Park ile 2 bin kişilik çok amaçlı salonu olan kongre ve sergi merkezi inşa edildi. '

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Karaveliler Belediye Başkanı Dursun Uyhan, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, başkan yardımcıları, yatırımcı birimlerin müdürleri, ilçe teşkilatı kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.