Bakan Yılmaz'dan, Nallıhan'a Kalkınma Desteği

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ankara’nın Nallıhan İlçesini ziyaret ederek İlçedeki kalkınma projeleri ve çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz'dan, Nallıhan'a Kalkınma Desteği
Bakan Yılmaz, Nallıhan ' ın dört projesine destek verdiklerini, bunun Ankara ' da oran olarak ayrıcalıklı durumda olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Nallıhanlı olan Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Milletvekili Emrullah İşler, Milletvekili Cevdet Erdöl, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ ve heyetle birlikte katıldığı Nallıhan ziyaretine Nallıhan Kaymakamlığı ile başladı.
Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Bakana, Nallıhan tarihi ve kültürel değerlerini anlatan bir sunum yaptı. Nallıhan ' ın kalkınmasına yönelik çalışmalardan bahseden Kaymakam Demirayak, Nallıhan ' daki ekonomik, sağlık, emniyet, turizm ve eğitim durumuyla ilgili bilgi verdi. Kaymakam Demirayak, özellikle tarımdaki besi ve seracılığa yönelik organize sanayi çalışmaları için ve kalkınma projeleriyle ilgili 20 kişilik grup kurduklarını söyledi.

Tarihi ve turizm değerlerinin önemine değinen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Kalınma Bakanlığımız olarak, Türkiye ' de 26 tane kalkınma ajansı kurduk. Sadece Ankara ' ya il olarak bir tane kalkınma ajansı düşüyor. Ankara ' da kurulalı iki yıla yakın olan kalkınma ajansımız çok güzel çalışıyor.” dedi.
Nallıhan ' ın da dört tane projesine destek verdiklerini, bunun da Ankara ' da oran olarak ayrıcalıklı durumda olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, Nallıhan ' ın özellikle turizm potansiyeli olduğunu, bunun için özellikle konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini anlattı. Bakan Yılmaz, ardından, Nallıhan iğne oyalarını inceleyerek Nallıhanlı bayanları tebrik etti.