Girişimci Olmak İsteyene Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden Eğitim Desteği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kendi işini kurmak isteyen herkese 2012 yılı boyunca girişimcilik eğitimi verecek.

Girişimci Olmak İsteyene Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden Eğitim Desteği
  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, projeyi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB,) Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ortaklığı ile yürüteceklerini belirterek, 'Sakarya Girişimci Oluyor 'sloganıyla yola çıktık. Projede kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacak. 'dedi.

Girişimcilik Proje Destek Protokolü`ne Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan imza attı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Türkiye 'de ilk defa bir Büyükşehir Belediyesi ildeki girişimcilerin gelişmesi ve girişimciliğin yaygınlaşması noktasında bir inisiyatif almış olduğuna işaret etti. Ayan, “Hassaten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu 'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu protokolün Sakarya 'mız ve bölgemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise protokolün amacının Sakarya 'nın kalkınmasına ve girişimci yetiştirmeye yönelik bir projeksiyon olduğunu dile getirtirdi. Kaplan, “Kalkınmanın en önemli unsuru, en önemli temel taşı girişimcidir. Bir ülkenin bir bölgenin kalkınmasından bahsediyorsak o bölgede girişimciler bir değere dönüşmelidir. Ülkemizin kalkınması için yeni yeni girişimcilerin yetişmesini çok önemsiyoruz. İnşallah Sakarya 'mızın en ücra köşelerine varıncaya kadar girişimci yetiştirme konusunda birlikte hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin birçok konuda yapmış oldukları eğitimler var, belli meslek kazandırma çalışmaları var. Bu konudaki vizyonerliği nedeniyle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu 'na çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, projenin girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı yapacağını kaydetti. Her şeyden önce her şeyi devletten beklemek fikrine karşı, kendi girişimciliğini ve kendi iş kurma kabiliyetini gelişmesinin sağlanacağını vurgulayan Toçoğlu, “60 saatlik program halinde yürütülecek proje ile kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlayacak. Sakarya`dan yeni girişimciler çıkacak.” dedi.

27 BİN TL HİBE KREDİ

Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin TL hibe verilecek. Girişimciler, işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin TL kredi kullanabilecek. Eğitim başvuruları Sakarya Büyükşehir Belediyesi Resmi İnternet sitesi (www.sakarya.bel.tr) adresinde başvuru formlarının doldurulması suretiyle alınacak.