Batman’da Engelli Araçları İçin Park Yeri 10 Kat Artırıldı

Batman İl Trafik Komisyonu Başkanlığına sunulan engelli araçları için 10 araçlık park yeri teklifi, komisyon üyelerinin tamamı tarafından kabul edildi.

Belirtilen yerlere gerekli işaretlemelerin yapılabilmesi için İl Trafik Komisyonu kararı, ilgili kuruluşa tebliğ edildi. Şehirde daha önce sadece bir tane engelli park yeri bulunuyordu.

Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu 'nun başkanlığında toplanan İl Trafik Komisyonu, engelli araç park yeri teklifini görüştü. Komisyon üyeleri sadece bir engelli araç park yerinin olduğu şehir merkezinde 10 ayrı noktada daha engelli araç park yeri tahsis edilmesini kabul etti.

İl Trafik Komisyon Kararı ile Atatürk Bulvarı PTT Kargo önüne 2, Atatürk Bulvarı Medikalpark Hastanesi önüne 2, Turgut Özal Bulvarı Ziraat bankası önüne 2, Turgut Özal Bulvarı Öğretmenevi önüne 2, Atatürk Bulvarı TEB Bankası önüne 2 araçlık özürlü park yeri tahsis edildi.

Batman Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Batman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan tetkikte yaklaşık 35 bin adet kayıtlı araç olduğu ve bunların yaklaşık 200 tanesinin engelli aracı olduğu görülmüştür. Bu araçlara ilaveten çevre il ve ilçelerden, Batman 'a gelen özürlü araçlar da düşünüldüğünde şehir trafiğinde günde ortalama 400 engelli aracı dolaşmaktadır. Batman il genelinde ise 400 araç için sadece Cumhuriyet Meydanı'na bir adet engelli araç park yeri tahsis edildiği tespit edilmiştir. Engelli vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için İl Trafik Komisyonu Başkanlığına sunulan teklif tüm üyelerce kabul edildi. Belirtilen yerlere gerekli işaretlemelerin yapılabilmesi için İl Trafik Komisyon kararı ilgili kuruluşa tebliğ edildi.” denildi.