Durasıllı Beldesine Yapılacak Lise ve Yurdun Protokolü İmzalandı

Manisa’nın Salihli ilçesi Durasıllı beldesine, 24 derslikli Anadolu Lisesi ile mevcut Kemal Ural Anadolu Lisesi’ne bağlı 300 öğrenci kapasiteli yurt yapım protokolü, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün makamında imzalandı.

Durasıllı Beldesine Yapılacak Lise ve Yurdun Protokolü İmzalandı
Durassıllı Belediyesi, Hayırsever İbrahim Ural ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla yapılacak ve toplam 4 milyon liraya mal olacak okul ve yurdun protokolü Valilik makamında imzalandı. Anadolu Lisesi'nin 7 bin 276 metrekarelik arsasının Durasıllı Belediyesi tarafından verildiğini belirten Vali Daşöz, 1 milyon 500 liraya mal olacak okula, belediyenin 500 bin lira da para desteği vereceğini söyledi.

İnşaatın çevre düzenlemesi ve saha tanziminin de belediye tarafından yapılacağını kaydeden Daşöz, geri kalan masrafların İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını ifade etti.

Daşöz, okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılına açılacağını bildirdi. Kemal Ural Anadolu Fen Lisesi'ne bağlı olacak 300 öğrenci kapasiteli yurdun ise 2 milyon 500 bin liraya mal olacağını kaydeden Vali Daşöz, 150 bin lirasının İbrahim Ural, 100 bin lirasının Durasıllı Belediyesi, geri kalanının İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını söyledi.

Yurt binasının önümüzdeki yıl açılacağını aktaran Daşöz, çevre düzenlemesi, temel kazı ve dolgu çalışmalarının belediye tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA