Başkan Evcilmen’den Festival Çarşısı Esnafına Müjde
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Festival Çarşısı esnafına mülkiyet sorunlarının çözüldüğünü, yakın zamanda aynı yere yeni konseptiyle festival çarşısı temeli atılacağının müjdesini verdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, toplantıda esnafın sorularını da yanıtladı. Bir esnafın, “Tadilat döneminde esnaf nereye gidecek. Bu konuda bize yol gösterir misiniz?” şeklindeki sorusuna cevap veren Başkan Evcilmen, “Büyükşehir Belediyesi 'nin Mart ayındaki meclisinde burasının planlamasıyla ilgili madde geçtiği zaman, Nisan ayındaki Muratpaşa Belediye Meclisi 'nde binde birlik planlar meclise gelecek. Zoru aşabilmenin adı bu planlamaydı. Bu planlama süreçleri tamamlandıktan sonra çarşı için ilk çalışmalar başlayacak. Burası tamamlanıncaya kadar sizler sokakta kalmayacaksınız. Muratpaşa 'nın bütün pazarları, bütün alanları size açık” dedi.
Festival Çarşısı 'nda başlayacak olan çalışmanın en kısa sürede bitirileceğini belirten Başkan Evcilmen, “Bu alandaki çalışma ne kadar kısa sürede biter, sizin yüzünüz gülerse, bizim de yüzümüz gülecek. Biz Muratpaşa Belediye Meclisi olarak AVM 'lerin karşısındayız. Küçük esnafın korunması adına bunların karşısında dik durmaya çalışıyoruz. Festival Çarşısı için onaylanacak plandaki çalışmaları da en kısa sürede bitirmek istiyoruz” diye konuştu. Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Karaman 'da, “Festival Çarşısı 'nda 542 dükkan var. Bunların 250-300 tanesi kapalı yada kepenk kapatmak zorunda kaldı. Biz buraya 2007 yılında geldik. Günlerce siftah yapamadan kepenk kapatan esnaf arkadaşlarımız vardı. Adeta kaderimize terk edilmiştik. Şimdi burası için gelinen nokta son derece sevindirici. Festival Çarşısı esnafına önem veren, destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Toplantı sonrası Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve beraberindekiler, çarşı esnafını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
