'Renk Skalasında Sarı-lacivert Yer Almamaktadır'

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Adaletin renk skalasında sarı-lacivert yer almamaktadır. Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer. Beni suçlu göstermek amacıyla Hacivat-Karagöz oyunu oynanmaktadır'' dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe Cumhuriyeti'' şeklindeki tanımlamanın boşuna olmadığını söyleyerek, Fenerbahçe'nin Atatürk'ü ve Türk gençliğini sembolize ettiğini ve şike ile kirletilemeyeceğini söyledi.

Yıldırım, telefonlarda yapılan konuşmalarının şikeyle ilişkilendirilmesinin savcı ve polisin yorumundan başka bir şey olmadığını iddia etti.

Aziz Yıldırım, ''Aziz Yıldırım'ı kurtarma yasası olarak adlandırılan ve Cumhurbaşkanının sonradan onayladığı maddeden yararlananlar ortadadır. Şimdide 58. madde değişemez, değişmemelidir'' dedi.

Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, avukatı aracılığıyla kendisine ''Fenerbahçe'yi küme düşürmeyeceğini'' ilettiğini belirtti.

Bir grubun Türk sporunu ele geçirmeye çalıştığını iddia eden Yıldırım, ''Bizler de çocukluğumuzda birbirimizi çok dövdük. En sonunda bizi karakola götürüp nasihat ettiler. Ama şimdi görüyoruz ki bir çete lazım ve buna da Aziz Yıldırım lazım. Cebinden 30 milyon dolar yatırım yapan adamı haksız ekonomik kazançla suçlamak beni üzüyor'' ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, Mahmut Özgener ile Olgun Peker'in dinlendiğini, kendisinin de Özgener'i aradığı için dinlenmeye başlandığını iddia etti.

İddianamedeki telefon tapelerinde şike ve teşvik primine ilişkin hiçbir şeyin olmadığını savunan Yıldırım, ''Başbakanımızın da 'tesis yapın futbolcular yurt dışında değil burada çalışsınlar' önerisinde bulunduğu gibi, Bolu Topuk Yaylasında bir tesis yapmak için Mahmut Özgener ile konuşuyorum. Bu konuşmada paradan bahsediyorum, söz konusu para tesislerle alakalıdır'' diye konuştu.

Yıldırım, ''Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, 'Ofspor ile Vanspor maçının dördüncü hakemi Vanlı olduğu için değiştirin' demiş. Benim hakem değiştirme ile ilgili bir tane tapem ortaya çıksın, şike dahil her şeyi kabul ederim'' dedi.

-Yıldırım'ın Mahkeme Başkanı ile diyaloğu-Aziz Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz'e atıfta bulunarak, ''Benimle geleceksin, işkembeci açacaksın, sonra beni dinleyeceksin, bu olur mu?'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Bu isimlerle diyaloğum var, beni nasıl dinlerler diye mi kızıyorsun'' dedi.

Aziz Yıldırım da, ''Ben samimi olduğum kişilerin hatalarını gördüğümde uyarırım'' yanıtını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Savcı nasıl uyaracak'' diye konuştu.

Diyarbakır Erganili olduğunu belirten Yıldırım, ''Bazı şeyleri hazmedemiyorum. Benim örfümde bu yoktur. Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin mafya usulü yapılması 10 yıl öncesinde, eskide kaldı. Şimdi Başbakanın ve bakanın herkesin bilgisi dahilinde yapılıyor'' ifadelerini kullandı.

''Adaletin renk skalasında sarı-lacivert yer almamaktadır'' diyen Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:''Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer. Beni suçlu göstermek amacıyla Hacivat-Karagöz oyunu oynanmaktadır. Ben Metris'te yatıyorum, hakemi değiştirdiği tapeleri yansıyanlar dışarda. Geçmişte yaşadıklarımızın hesabını vermiş olsak da bunlardan ölene kadar sorumlu mu olacağız? Gerçeklerle bağdaşmayan suçlamalarda bulunmak Fenerbahçe camiasına zarar vermektedir.''Trabzonspor ile geçen yıl Türkiye Kupası için Şanlıurfa'da oynadıkları final maçını kaybettiklerini belirten Aziz Yıldırım, ''Merasimde Şenol Güneş, 'Başkanım merak etmeyin şampiyon sizsiniz' dedi. Bunu telefonda deseydi suç olurdu'' dedi.

Futbolcular Egemen ile Emre'nin maç 1-1 iken kavga ettiklerinde kendisinin ayırdığını söyleyen Aziz Yıldırım, ''Ben ayırıyordum. Şenol Güneş geldi, 'Başkanım 45 dakika var şampiyon sizsiniz' dedi. Bunların hiçbiri şike olmuyor ama bizim telefonda konuştuklarımız şike oluyor. Bunlar yalansa gelsin cevap versinler'' şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım, başkan olduğunda Fenerbahçe'nin bütçesinin 16 milyon dolar olduğunu, şimdi ise bütçenin 225 milyon dolara ulaştığını kaydederek, ''Bu operasyon hisse senedi olanlara zarar vermiştir. Temenni ederim ki başka bir amaçla bu operasyonu yapan Zekeriya Öz vicdanen rahattır'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) ile Diyarbakırspor arasındaki maçta, seyirciler sahaya inince TFF'nin maçın sonucunu 1-0 olarak kabul ettiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:''TFF'nin normalde Diyarbakırspor'u hükmen 3-0 mağlup sayması gerekirken konu memleket meselesi haline gelmesin diye İBB lehine 1-0 kabul etti. Eğer hükmen mağlup sayılsaydı, Diyarbakır küme düşecekti. Biz onlarla berabere kalmıştık. Bize 2 puan eklenecekti. Şampiyon olacaktık.''Duruşma, Aziz Yıldırım'ın savunmasıyla devam ediyor.
Kaynak: AA