Lübnan’dan Fransa’ya Otostop Çekerek Gidiyor

Yeni kültürler ve yeni yerler tanımak için Lübnan’dan yola çıkan Fizik Mühendisi David Pagnon, otostop çekerek memleketi Fransa’ya doğru gidiyor.

Lübnan’dan Fransa’ya Otostop Çekerek Gidiyor
Yolda çeşitli zorluklarla karşılaşmasına aldırmayan Fransız Pagnon, misafirperverliğine hayran kaldığı Türkleri çok sevdiğini ifade ediyor.

22 yaşındaki David Pagnon, aynı zamanda bir parkurcu. Pangon önüne ne gelirse gelsin hiç düşünmeden koşarak, atlayarak, zıplayarak engelleri geçiyor. Parkur yapmayı çok sevdiğini belirten Pagnon, Türkiye 'de birçok noktada doğal yollarla parkur yaptığını Nevşehir 'deki Peri Bacaları 'na hayran kaldığını dile getiriyor.

Sırtında çadırı ile yoluna devam eden Pagnon da farklı kültürleri tanımak için ilginç bir yöntem bulmuş. Hem yürüyerek, hem de otoyol kenarında otostop çekerek ilerleyen Pagnon Lübnan 'da kısa bir süre kaldıktan sonra memleketi Fransa 'ya gitmek üzere yola çıkmış. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden geçen Pagnon yaklaşık 4 bin 300 kilometre sürecek ilginç macerasını şöyle anlatıyor: “Üniversiteyi yeni bitirdim. Ülkeme geri dönüyorum. Fizik ve mühendislik eğitimi aldım. Henüz bir işim yok. Dünyayı görmek ve bilmediğim insanlarla tanışmak hoşuma gidiyor. Bu seyahat ayrıca benim inançlarım açısından da önemli. İnançlı bir insanım. Dua etmek ve İncil 'i okumak için biraz zaman ayırmak istedim.”

TÜRKLERİN MİSAFİRPERVERLİĞİNE HAYRAN KALMIŞ
Sözde Ermeni Soykırımı 'nı inkâr edene ceza verilmesini öngören yasa tasarısı hakkında da konuşan Pagnon şöyle devam etti: “Biliyorsunuz ki Sarkozy 'nin babası Ermeni. Ailesinin Osmanlı 'yla problemi vardı. Bu yüzden kanunu geçirdiler. Türkleri sevmemesinden başka bir neden yok. Tekrar seçilmeyeceğini bildiği için kanunu geçirmeye çalışıyor. Ve Türk ekonomisini bozmaya çalışıyor. Ben bir Türk dostuyum ve pek çok Fransız da Türk dostu. Fransızların Türklerle bir problemi yok.”
Türk halkını ve misafirperverliğine hayran kaldığını aktaran Pagnon, pek çok yerde insanların kendisine kapılarını açtığını ve misafir ettiğini söyledi.