Hilmi Yavuz’un 60. Edebiyat Yılı Kutlandı

Şair Hilmi Yavuz’un edebiyattaki 60.yılı, düzenlenen sempozyumla kutlandı. Etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilmi Yavuz’dan bahsederek, “Şiirini okuduğumda bu dizeler gözlerimi ve ellerimi yaktı” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Medeniyet ve Kültür Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle Legect Ottoman Holel’de gerçekleştirilen sempozyumda, Hilmi Yavuz’un sanat hayatındaki 60. yıl dönümü kutlandı. Açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in yaptığı sempozyuma Prof. Dr. İlber Ortaylı, Doğan Hızlan, Ezel Akay, Mehmet Aslantuğ, öğretim görevlileri, sanatçılar ve çok sayıda izleyici katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Türk şiirinin dili divan edebiyatı dilidir. Aynısını kullanmamız mümkün değildir. Bunu Hilmi Yavuz çok güzel kullanılıyor. Hilmi Yavuz için Türk şiiri Behçet Necatigil’dir, Ahmet Haşim’dir ve Yahya Kemal beydir” dedi.

Hilmi Yavuz ile askerde tanıştığını belirten Bakan Günay ise, “Sevgili Yavuz, bizim anlamakta zorlandığımız derin bir bilgi yoğunluğu ile güzel anlatılar ve araya şiirsel söylemler katan ilgiyle dinlediğimiz bir ağabeyimiz oldu” diye konuştu

Ünlü şair Hilmi Yavuz’un dizelerinden bahseden Günay, “Şiirini okuduğumda bu dizeler gözlerimi ve ellerimi yaktı. Son zamanlarda yapmış olduğu röportajları incelediğimde gerçekten aradığımı bulduğumu hissettim. Çünkü gerçekten bir grup insan aramaktan vazgeçmedi ve bu yüzden hüznün galiba en çok bize yakıştığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, "Sevgisiyle, şefkatiyle hayatına sevgiyi ve insan sıcaklığını oturtan, ismiyle müsemma olan bir insandan söz ediyoruz. Ama yanlışlar karşısında, haksızlıklar karşısında durmasıyla, eleştirileriyle, izzeti nefis sahibi gündemde olan ve bu tarafına baktığımız zaman da Yavuz soy ismiyle çok uyum içerisinde olan çok büyük üstattan bahsediyorum” şeklinde konuştu.

Sanat hayatındaki 60. yılı kutlanan Hilmi Yavuz ise, “Benim için söylenen sözlere en azından teşekkür etmek ve onlara bu güzel ifadelerinden dolayı şükranlarımı sunmak için buradayım. Lütfedip bugün burada bu toplantıya katılma inceliğini gösteren değerli dostlarımın hepsine şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Bizim toplumumuz aslında ölü seven bir toplum olduğu için İhtifalci Ziya diye birisi müesseseleşmiştir. Ölenlerin ardından onları anmak için yapılan toplantıları düzenleyen kişidir. Toplumda İhtifalci Ziya varsa, o toplum ölü seven bir toplumdur. İhtifale ihtiyaç yoksa eğer o toplum gerçekten ölü seven bir toplum değildir” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Günay, Hilmi Yavuz ve Hüseyin Çelik’e plaket takdiminde bulundu .
Kaynak: İHA