'Meral Okay da şimdiki senarisler de İşçi Partili'

Tarihçi ve Zaman Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan, son zamanların tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizinin başladığı zamana dikkat çekti ve Muhteşem Yüzyıl'ın ilk senaristi Maral Okay'ın ve şimdiki senaristlerin İşçi Partili olduğunu ileri sürdü.

'Meral Okay da şimdiki senarisler de İşçi Partili'
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Hüseyin Gülerce'nin sunduğu Ortak Akıl programına konuk olan Tarihçi ve Zaman Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan çarpıcı bir iddia ortaya attı.
Armağan, Meral Okay'ın da şimdiki senaristlerin de İşçi Partili olduğunu ve bunu ispatlayabileceğini söyledi.

Hüseyin Gülerce'nin, 'Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni'nin Harem hayatının olduğundan farklı gösterilmeye çalışılması reyting kaygısı yüzünden mi? ' sorusuna Armağan şöyle cevap verdi:

'Sadece para kazanmak değil elbette. Ben burada zamanlamaya dikkat çekmek istiyorum. Muhteşem Yüzyıl galiba 2011 yılının Ocak ayında SHOW TV'de yayına başlamıştı. Ondan bir hafta önce Başbakan Erdğan Kuveyt'te Yılın Müslüman Devlet Adamı ödülünü aldı. Büyük bir tören düzenlendi, bütün Araplar orada toplandı. Ve orada çok ilginç bir konuşma yaptı. '100 yıldır aramıza atılmış bulunan fitneyi şimdi ortadan kaldıırıyoruz ve 100 yıl sonra tekrar kucaklaşıyoruz sizinle' dedi. Bu nedemek? Bütün emperyalizmi reddediyor. Bizi sizden emperyalistler ayırdı, şimdi Araplarla tekrar buluşuyoruz diyor. Adeta İslam Birliği'nin doğuşunu müjdeleyen bir konuşma yapıyor. Ondan bir hafta sonra bu dizi yayına giriyor. Bu dizinin yayına girmeden 1-1,5 ay önce de Kurtlar Vadisi Filistin yayınlanıyor ve İsrail Büyükelçiliği bu diziyi engellemek için elinden geleni yapıyor, kısmen başarıya da ulaştılar. Muhteşem Yüzyıl'ın yayına girişi çok ilginç bir zamanlamayla oldu ve senaristi Meral Okay İşçi Partiliydi. Kendisi resmi olarak partide çalışmış. Şimdiki senaristlerde aynı şekilde İşçi Partili. Bunun belgelerini yayınlayabilirim. '

Gülerce'nin 'Sanat üzerinden örtülü bir savaş mı bu? ' sorusu üzerine Mustafa Armağan, 'Evet. Bence öyle bir şey var ' dedi.

Armağan, Başbakan'ı çıkışını son derece haklı bulduğunu da ifade ederek, 'Hatta Sayın Başbakan geç bile kaldı. keşke dizi başlar başlamaz tepki gösterseydi ' şeklinde konuştu.

'BİRİLERİ YENİ NESİLİN OSMANLI'YA İLGİ DUYMASINI İSTEMİYOR '

Hüseyin Gülerce de programında konuyla ilgili görüşlerini aktardı. Başbakan Erdoğan'ın eleştirisinde tarihe sahip çıkma, medeniyete sahip çıkma olduğunu belirten Gülerce, 'Diziyi savunanlar bu bakış açısını ya anlamak istemiyorlar ya da anlıyorlar ama işlerine gelmiyor. Tarihimize karşı Sayın Başbakan'ın altını çizdiği bir kelime var; 'Bu yaklaşım maksatlı' diyor. Eğer öyleyse yeni nesillerin Osmanlı ruhuna sahip çıkma noktasındaki teveccühünden rahatsızlık sebebiyle, bunu sanat kılıfı altında kafa karıştırmak için yapıyorsa o zaman meseleye empati yaparak ve Sayın Başbakan'ın perspektifini anlamaya çalışmak lazım ' şeklinde konuştu.

Hüseyin gülerce, RTÜK'ün harekete geçmesi ve bu konuda inceleme başlatması gerektiğini söyledi. BEYAZ GAZETE