Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz Açıklaması

Adana'da bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen ''13 Kare Sanat Festivali'' başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesinin, Altın Koza etkinlikleri kapsamında Adana'da 15 yıl önce fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin 13 üyesinin anısına düzenlediği festival, karikatürist Turhan Selçuk'un ''Söz Çizginin'' adlı eserlerinin Büyükşehir Belediyesi fuayesinde yazar Füruzan'ın sunması ile başladı.

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile sanatçı ve sanatseverlerin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi önünden ''Sanat Sevgidir'' yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş boyunca Büyükşehir Belediyesi Bandosu çeşitli eserler seslendirdi, konfeti atıldı.

Yürüyüş, 75. Yıl Sanat Galerisi önünde son bulurken, Aldırmaz ve beraberindekiler Özcan Ağaoğlu'nun ''İranabak'' fotoğraf sergisini gezdi.

Başkan Vekili Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivalin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Aldırmaz, sanat için yola çıkan 13 kişinin trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi ile başlayan festivalin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Bizim için sanat ve sanatçı, özümüz, bütün anlayışımız, yapımızdır. Adana'da her yerde sanatı, sanatçıyı ve sevgiyi görürüz. Hiçbir şeyimiz yoksa zengin bir sanatçı geçmişimiz var. Bu festivali tüm sanat dallarında hizmet veren arkadaşlarımız dışında 35 sivil toplum kuruluşu da destekliyor. Bir etkinliğin birlikte yapıldığında daha faydalı ve gerçekçi olacağına inanıyoruz. Burası sanatın ustalarının buluştuğu yer. Bizim en büyük zenginliğimiz sanatçılarımız ve vermiş oldukları eserler.''

Aldırmaz, 1882 yılında bir bina inşaatı sırasında bulunarak patates çuvalı içinde yurt dışına çıkarılan ''Mısırlı Hemşire Sansneferu Heykeli''ni geri istediklerini ve Kültür ve Turizm Bakanı'nın bu konuda kendilerine destek olacağına inandıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından Altın Oran Doğa Grubu'nun ''Torosların Nadide Çiçekleri'' adlı slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal ''İnsanlarım'' adlı oyunu sahneledi.

Açılış törenine Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival etknlikleri, 8 Aralık'ta sona erecek.

Muhabir: Volkan Kaşık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA