Pakistan ve Azerbaycan Yeni Yıla Coşkuyla Girdi

Pakistan ve Azerbaycan'da yeni yıla coşkuyla girildi

Pakistan ' ın başkenti İslamabad ' da Cinnah Meydanı ' nda toplanan halk yeni yılı kutladı .

2013 ' ü karşılayan bin kadar kişi yeni yıla müzik eşliğinde dans ederek girdi .

Kutlamalar havai fişek ve ışıklı balon gösterisiyle sona erdi .

Başkente akaryakıt istasyonlarında benzin olmaması nedeniyle kutlamalara katılım önceki yıllara göre düşük oldu . Kutlama meydanında elektriğin kesik olması da tepkiye yol açtı .

- Azerbaycan -

Azerbaycan yeni yıla , geniş halk kitlelerinin büyük coşkuyla katıldığı etkinliklerle girdi .

Azerbaycanlılar , yeni yılı kutlamak için başkent Bakü ' nün Hazar denizi kıyısındaki parkta bir araya geldi .

31 Aralık ' ı Azerbaycanlıların Hemreylik Günü ve Yeni yıl bayramı olarak çifte bayramla kutlayan Azerbaycanlılar gün boyu çeşitli konser etkinlikleriyle eğlendi .

Akşam saatlerinden itibaren Denizkıyısı Park ' taki saat kulesi yanında toplanan Azeriler , Türkiye saati ile 22 . 00 ' de yeni yıla ' ' merhaba ' ' diyerek , Bakü Valiliğinin düzenlediği ve 10 dakika süreyle şehrin semasını aydınlatan havai fişek gösterisini coşkuyla seyretti .

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yeni yıla dakikalar kala yayımladığı kutlama mesajında , 2012 yılında Azerbaycan ' ın önemli başarılar elde ettiğini ve birçok alanda büyük mesafeler katettiğini söyledi .

Azerbaycan ' ın uluslararası düzeyde gelişme kaydettiğini ve otoritesinin arttığını ifade eden Aliyev , Ermenistan işgali altında bulunan topraklarda ' ' statüko ' ' nun devam edemeyeceğini ve işgalin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti .

Dünya kamuoyunun Azerbaycan ' ın arazi bütünlüğünü koruması düşüncesini paylaştığını da vurgulayan Aliyev , Ermenistan devletinin Azerbaycan toprağı olan İrevan Hanlığı üzerinde kurulduğunu , Azerbaycan toprakları üzerinde ikinci bir Ermeni devletine izin vermeyeceklerini vurguladı .

2012 yılında Azerbaycan ' ın ekonomik enerji alanında da başarılara imza attığını bildiren Aliyev , Türkiye ile imzalanan TANAP projesinin bu yılın en önemli başarısı olduğuna dikkati çekti .

Aliyev , 57 . Eurovizyon Şarkı Yarışması ve uluslararası düzeydeki etkinliklere ev sahipliği yapan Azerbaycan ' ın , 2012 yılındaki bir diğer önemli başarısının da 2015 yılında ilk defa düzenlenecek Avrupa Olimpiyat Oyunları ' nın organizasyonunu üstlenmesi olduğunu sözlerine ekledi .

Muhabir : Erkan Yiğitsözlü - Ruslan Rehimov
Yayıncı : İbrahim Uyar
Kaynak: AA