Chp'li Kart: Ak Parti, Chp'nin Uzlaşma Komisyonu'ndaki Varlığından Rahatsız

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti’nin komisyondaki CHP varlığından rahatsız olduğunu iddia etti.

Milletvekili Atilla Kart , yaptığı yazılı açıklamada , “AKP , Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında CHP’nin varlığından rahatsızdır . Zira AKP’nin ; laiklik , Diyanet yapılanması , devlet sırrı , Yargıçların tazminat sorumluluğu , basın özgürlüğü , sendikal hak ve örgütlenmeler , toplantı - gösteri ve yürüyüşleri , iş kazalarındaki tazminat sorumluluğu , Danıştay ve Sayıştay’ın görev ve yetkileri gibi ; demokrasinin ve hukukun esasını teşkil eden konularda samimi olmadığını , siyaseten dürüst olmadığını biz ortaya çıkarıyoruz . ” dedi .

AK Parti’nin dikta yapılanmasını anayasal düzeyde hayata geçirmek istediğini ileri süren Kart , “AKP’yi biz bloke ediyor , biz engelliyor ve deşifre ediyoruz . Uzlaşma Komisyonu üyesi AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop’un , 30 Aralık tarihli “CHP ayrılsın , işler hızla ilerler…” başlıklı açıklamalarının anlam ve özü budur . Bu güne kadar gerçekleştirilen uygulamalar göz önüne alındığında , yapılan açıklamanın kişisel olmayıp , AKP’nin kurumsal anlayışını ve gerçek amacını yansıttığı anlaşılmaktadır . ” ifadelerini kullandı . AK Parti’nin demokrasi ve müzakereye tahammülü olmadığını öne süren Kart , “Bedeli çok ağır da olsa , bu gerçek her geçen gün bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmaktadır . Halkımız , AKP’nin gerçek yüzünü artık görmüş durumdadır . İntikam ve rövanş duygularının ve nefret söyleminin esiri olanların , Türkiye’nin bütünlüğüne ve toplumsal barışına hizmet etmeleri söz konusu olamaz . Bu gerçekleri anlatmaya , AKP’nin antidemokratik uygulamalarını kayda geçirmeye ve sorgulamaya devam edeceğiz . ” açıklamasını yaptı .