3 Kişiyi Vuran Zanlı Polis Operasyonundan Kaçtı

Başkent'te 3 ayrı eğlence mekanını basan, 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan zanlı, Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyondan kaçmayı başardı.

Ankara'da sabaha karşı Kızılay Güfte ve Büklüm Sokak'ta bulunan üç ayrı eğlence merkezini basan Arif Ö. isimli zanlı, bu iş yerlerinin sahiplerini vurduktan sonra kaçtı. Yaralılardan Yusuf Sönmez, kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamazken diğer iki yaralı tedavi altına alındı. İddialara göre, torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcısı Arif Ö., bu işi yapmak istediği eğlence mekanlarına sokulmadı. Girişi engellenen Arif Ö., eğlence mekanlarından ayrılarak, yanına aldığı 3 arkadaşıyla birlikte ve otomatik silahlarla geri döndü. Önce 1001 Gece isimli gece kulübüne giren silahlı şahıslar, iş yeri sahibi Yusuf Sönmez'i başından vurarak ağır yaraladı. Buradan çıkan saldırganlar, sırasıyla Bacardi ve Ciklet isimli gece kulüplerini de basarak, sahiplerini vurarak kaçtılar. İlk basılan kulübün sahibi Yusuf Sönmez, iş yeri çalışanları tarafından olay yerine en yakın Akay Hastanesi'ne götürüldü. Ağır yaralı Sönmez, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soyadları belirlenemeyen Hilal ve Erdal isimli yaralılar ise önce Akay Hastanesi'ne, oradan Numune Hastanesi'ne gönderildi. Olay yerinden ayrılan silahlı saldırganlar, araçlarıyla Altındağ Caddesi'ne gelerek gecekonduların arasına girerek, izlerini kaybettirmeye çalıştı. Aracı takip eden polis ekipleri, Altındağ Caddesi üzerinde çevre güvenliği aldı.

Sivil ve resmi ekipler, ellerinde otomatik silah bulunan zanlıların bulunduğu eve yaklaşamadı. Bunun üzerine, Özel Harekat polislerinden yardım istendi. Bir süre sonra olay yerine gelen Özel Harekat polisleri, gerekli güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra, saldırganların bulunduğu yere operasyon yapmak için harekete geçti. Bu sırada, operasyonun yapıldığı yerde bulunan bir pide fırını çalışanları dışarı çıkarılarak, polis kontrolünde duvar kenarında bekletildi. Teslim olmaları için yapılan çağrıya ateşle karşılık veren zanlılarla Özel Harekat polisleri arasında kısa süren bir çatışma yaşandı.

Çatışmanın ardından, Arif Ö.'nün yanındaki 3 kişi polise teslim oldu. Bindiği aracı değiştiren Arif Ö. ise yaşanan kargaşadan faydalanarak olay yerinden kaçtı. Yakalanan zanlılar, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Arif Ö.'nün kullandığı araç MOBESE kameraları tarafından bir süre görüntülendikten sonra kayboldu. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı .