Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Engelliler İçin Eğlence Programı Düzenlendi

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler için eğlence programı düzenledi.

Elazığ Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Hazarbaba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde düzenlenen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Yavuz, Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Naci Demirpolat, kurum personeli ve engelliler katıldı.

Engellilerin Çayda Çıra gösterisi sunduğu programda, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Engelliler tarafından şarkıların söylendiği etkinlikte gösteriler yapıldı. Engelliler için Şarkıcı Feti Hekimoğlu konser verdi.

Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Sena, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Günün'de engelli çocukların bir nebze de olsa rehabilitasyonlarına katkıda bulunmak programı düzenlediklerini söyledi.

Engellilere merhametli, şefkatli bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğini, mümkün olduğunca onlarla her türlü sosyal çalışmanın yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Sena, ''Çocuklarımız eğlendiler, onlarla güzel bir akşam geçirdik. Bu çocuklarımız kuruluş içinde çok fazla dışarı gelip gidemiyor. Dışardaki ortamla çok fazla iç içe olamadıkları için bu tip aktiviteler, hem çocuklarımızın toplumla kaynaştırılması için verimli bir çalışma oluyor, hem de çocuklarımızın eğlence ihtiyaçları gideriliyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa / Tuba Karahan

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA