Chp Kırklareli Milletvekili Dibek: “türkiye’de Anayasa Uygulanmıyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türkiye’de anayasanın uygulanmadığını söyledi.

Chp Kırklareli Milletvekili Dibek: “türkiye’de Anayasa Uygulanmıyor”
Partisinin Lüleburgaz İlçe örgütünce düzenlenen toplantıya katılan Dibek, anadilde savunmanın meclis gündemine geleceğini ifade ederek “Anadilde savunma bambaşka bir şey. Ama üstü kapatıldı. Konuyu ben dahil kimsenin bilmediğini gördüm. Kimseden ses çıkmıyor. AKP’li vekiller bile bilmiyor. Bir kişi kendini anlatacak kadar Türkçe bilmiyorsa tercüman anlatır. ‘Ben Türkçe bilmiyorum ama savunmamı ana dilde yapmak istiyorum’ dendi. Bu talep nasıl bir taleptir. Çoklu dili dayatmaktır. Dili çoklaştırdığında bunun sonucu nereye varır

Toplantıda Kırklareli’nin İğneada ilçesinde yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Dibek, konunun herkesi ilgilendirdiğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan ÇET toplantına CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ile birlikte katıldıklarını dile getiren Dibek, toplantıda İğneada’da neden termik santral kurulmaması gerektiğini anlattıklarını, İğneada’nın dünya turizmi olarak tescillendiğini söylediklerini, sonuç olarak Bakan’ın talepleri reddettiğini ve konuyu kapattıklarını dile getirdiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, Türkiye de postmodern darbe yapılmak istendiğini dile getirerek “Biz yıllardan beri çeşitli darbeler gördük. Bunun en sonuncusu 80 darbesiydi. Şimdi postmodern darbeyle uğraşıyoruz. Askeri darbelerde devlet terbiyesi vardı. Şimdiki darbecilerde devlet terbiyesinden yoksunluk var. Hukukun ne özüne ne usulüne ne esasına uygun. Çadır devletlerin hükümdarlığı gibi bir anlayışla yönetiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA