Siirt Üniversitesi'nde 'dünden Bugün Paramedik Mesleği' Paneli Düzenlendi

Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen bir panelde paramedik mesleği tüm yönleriyle ele alındı.

Siirt Üniversitesi'nde 'dünden Bugün Paramedik Mesleği' Paneli Düzenlendi
Sağlık Meslek Yüksek Okulu tarafından Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panel öncesinde konuşan Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür paramediklerin acil hallerde hastaya ilk tıbbı müdahaleyi yapan kişiler oldukları belirtilerek, bu mesleğin tarihçesine de değinildi. Paramedikal mesleğinin her geçen zamanda biraz daha geliştiğini belirten Dr. Ömür "Ambulansların tıbbı donanımı konusunda çok güzel gelişmeler var. Artık çok sayıda ambulansların yanı sıra, kar ambulansları, helikopter ambulanslar ve uçak ambulanslar var. Ancak bu tıbbı gelişmelerden de önemlisi paramediklerdir, yani hastaya ambulansta ilk tıbbı müdahaleyi yapan ve onları ilk sağlık kurumuna getirerek hayatlarını kurtaranlardır. İlk anda kendimizi, annemizi, eşimizi ve çocuğumuzu teslim ettiğimiz kişiler paramediklerdir. Bu nedenle bunların yetişmesi çok önemlidir. İstiyoruz ki Siirt Üniversitesi'nde yetişen paramedikler iyi yetişmelidir. Tıpkı, Haccetepe'de yetişen Doktorlar ve Bilkent'ten yetişen mühendisler gibi bu öğrencilerimizin de rağbet görecek şekilde iyi yetişmelerini arzu ediyoruz" dedi.

Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi Çiğdem Sabaz ise yaptığı konuşmada Paramedik Derneği'nin girişimleri ile bundan sonra her yıl 22 Aralık gününün paramedik günü olarak kutlanacağını söyledi

Daha sonra 9 Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Nursun Üstünkarlı, Paramedik Derneği Başkanı Umut Uğurel, Siirt Üniversitesi öğretim görevlileri Çiğdem Sabaz ve Zeynep Balkan'ın konuşmacı olarak katıldıkları panelde paramedik mesleğinin geçmişi ve hayat kurtarmadaki önemi ele alındı .
Kaynak: İHA