Adanalılar Yeni Yılda Tiyatroya Doyacak

Adana Devlet Tiyatrosu Ocak ayında 4’ü yetişkin, 2’si çocuk olmak üzere 6 oyunla perdelerini açıyor.

Adanalılar Yeni Yılda Tiyatroya Doyacak
Adana Devlet Tiyatrosu 2013’e hızlı bir giriş yapıyor. Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek ilk oyunda, Ali Hürol’un yönettiği “Kırkından Sonra” adlı 2 perdelik romantik komedi 2 Ocak’ta tiyatro severlerle buluşacak. Sahnelendiği dönemde kapalı gişe oynayan, Tuncer Cüceloğlu’nun yazdığı ve Hakan Boyav’ın yönettiği “Matruşka” adlı oyun ise 22-26 Ocak tarihleri arasında perde açacak.

Konya Devlet Tiyatrosu yapımı olan, Cem Günen’in yazdığı ve Tomris Çetinel’in yönettiği Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamuşan) adlı oyun da 29 Ocak-02 Şubat tarihleri arasında izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Ocak ayında minik izleyiciler için ise biri yeni iki farklı oyun hazırlandı. Büyük, küçük herkesin ilgi gösterdiği “Define Adası” adlı oyun 6 Ocak Pazar günü, Sönmez Atasoy’un yazdığı, Yeliz Tekman’ın yönettiği “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyun da 16-23 Ocak Çarşamba günü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde Kırkından Sonra, Matruşka ve Suskunlar Kapısı(Bab-ı Hamuşan-Konya DT) sahnelenirken, Fuaye Sahne de ise her Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü saat: 18.00 de “Dış Ses” adlı oyun sergilenecek .
Kaynak: İHA