Odatv Avukatlarından Mahkemeye Tepki

Odatv Davası avukatları duruşma salonuna alınmadıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Avukatlar, mahkeme salonu önünde kurulan barikatlara da tepki gösterdi. Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 15. duruşması başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Nedim Şener, Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Doğan Yurdakul hazır bulundu. Ancak sanık avukatları, yer darlığı nedeniyle sadece kapıda asılı listede ismi bulunan avukatların içeri alınacak olması ve her avukatın duruşma salonuna alınamayacağının bildirilmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

Avukatlar adına açıklama yapan müdafii avukat Duygun Yarsuvat, ”Kamuoyunda bilinen Odatv davasına geldiğimiz vakit kapıda karşılaştığımız manzara hukuk açısından bizi çok yaralamıştır. Kapının önünde barikatlar kurulmuş barikatların önüne bir liste asılmış, listede olan kişilerin içeri alınabileceği diğer kişileri ise duruşma salonuna kabul edilemeyeceği bildirilmiştir. Sıkı polis kontrolü altında bizlerin içeri alınmasını bazı müdafi arkadaşlarımızın içeri alınmaması konusunda yapılan bu işlemi mesleğimize karşı yapılmış bir saygısızlık olarak kabul ettik. Burada Türkiye’de yapılan bu yargılamalarda müdafaa makamı her zaman ikinci plana atılmaktadır. Aynı olayı diğer mahkemelerde de yaşamış bulunuyoruz. Özellikle balyoz davası olarak bilinen davada da mahkemenin aynı tutumu ile karşı karşıya kaldık. Türkiye adil olmada sürece tam demokratik bir ülke olamaz. Çünkü Türkiye kuvvetler ayrılığını kabul etmiş bir ülkedir, bunun dışına çıkılamaz” dedi.

Kaynak: İHA