Konköyder’den Aile İçi Eğitim Semineri

Konya’nın köyleri ve kırsal bölgede sosyal projeler yürüten Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği'nin (KONKÖYDER) organizasyonuyla aile içi eğitim semineri düzenlendi.

Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği Başkanı Hasan Yaman ve Eğitimci Mustafa Ulutepe katıldı.

Eğitim semineri açılışında konuşma yapan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, sosyal olaylarda kiriz ortaya çıkmadan riskin doğru yönetilmesi gerektiğini söyledi.

“Aile kurumunun sağlıklı işlemesi için toplumun temeli ne kadar desteklenir ve ihtiyaçlarına cevap verilirse toplum da o kadar güvende olur.” diyen Bozoğlu, aile içi sosyal risklerin yönetilmesi açısından Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği’nin önemli bir işlevi olduğunu dile getirdi. Bozoğlu, aile içi yaşanacak sosyal sorunların çözümü için önemli olanın sorun çıktığında bireylerin sorunu çözebilecek yeterli beceri ve donanıma sahip olması gerektiğini aktardı. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren KONKÖYDER Başkanı Hasan Yaman, kırsal alanda aile içi eğitimler verdiklerini aktardı. Konya’da 750 köy olduğuna dikkat çeken Yaman, hedef kitlelerinin kırsal alanda yaşayan 512 bin kişi olduğuna değindi. Kırsal kesimin beşeri gelişimi ve sosyal dayanışmasını artırmak için çalışmalar yaptıklarına değinen KONKÖYDER Başkanı, “Yalnızca sosyal alanda değil kırsalın ekonomik gelişimi için de projeler hazırlıyoruz. Şuan 30 köyün süt işletmeciliği ile ilgili Avrupa Birliği Projesi hazırladık. Projemiz kabul edilirse bu köylerin ekonomik gelir seviyesine de büyük katkı sağlayacağız.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Eğitimci Yazar Mustafa Ulutepe, aile içi eğitim seminerine dinleyicilere şiir okuyarak başladı.