'Uzaya Aygıt Göndereceksin, O Üniversiteye Sırtını Döneceksin'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kubilay’ı anma törenlerine katılmak üzere geldiği İzmir’de çeşitli temaslarda bulundu.

Buca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı’nın açılışına katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

ODTÜ’de çıkan olaylara ilişkin Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Uzaya aygıt göndereceksiniz, o üniversiteye sırtınızı döneceksiniz. ODTÜ’de okuyan her öğrenci bir Yörük Ali Efe’dir.” dedi.

CHP genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Yakup Akkaya, Bülent Tezcan, parti milletvekilleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da katıldığı açılışta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ODTÜ’deki olaylar vardı. Türkiye’nin yarı açık cezaevine dönüştüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “İzmir’de yaşamanın bir ayrıcalığı var. Özgürsünüz. Özgürce İzmir’in sokaklarında geziyorsunuz. Türkiye’yi yarı açık cezaevine çeviren yönetimlerin belki farkında değilsiniz. Ama Yörük Ali gibi isimlerin arkasından gitmek CHP demek, halka hizmet etmek demektir. AKP’li belediye olsaydı buraya hemen binaları dikerdi. Bizim belediyemiz ne yapıyor, buraya park açıyor ve gönlümüzde öykülerini okuduğumuz Yörük Ali’nin ismini verdi ki onlar hiçbir beklenti içinde değillerdi. Onlar sadece ve sadece ülkelerin bağımsız ve özgür olmasını istiyorlar. Onlar bağımsız bir Türkiye’de çocuklarının yetişmesini istiyordu. O yüzden her ODTÜ öğrencisi Yörük Ali Efe’dir. Gençler geleceğimizin isimleri, onlara sahip çıkacağız. Aileleri bilmiyorlar mı sanki. O aileler yemezler yedirirler, içmezler içirirler. ODTÜ, dünyanın sayılı üniversitelerden birisidir. Bilim insanları orada yetişir. Uzaya aygıt göndereceksiniz, o üniversiteye sırtınızı döneceksiniz. Olmaz. Çağdaşlık, üniversite gençliğinin konuşması ile olur. Onun için söylüyorum, ODTÜ’de okuyan her genç bir Yörük Ali Efe’dir.”

"BAŞKANLARIMIZA HER TÜRLÜ BASKIYI UYGULUYORLAR"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, belediyeciliğin halka hizmet etmek ve halka hesap vermek olduğunu, CHP’nin de halka hizmet eden ve hesap veren bir parti olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız, ellerinden geldiğince size hizmet edecekler. Aynı zamanda temel görevleri arasında da size hesap vereceklerdir. O yüzden CHP, halka hizmet veren bir partidir. Yeşillikle doğayı, insanı buluşturan bir partidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim belediye başkanlarımızla ilgili olarak her türlü baskıyı uyguluyorlar. Bizim belediye başkanlarımızı halka hizmet yolundan asla geri döndüremeyeceklerdir.” diye konuştu.

Buca Belediye Başkan Ercan Tatı da Yörük Ali Efe’nin Türkiye’nin efesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Benim başıma ne geliyorsa, fazla konuştuğum için geliyor. Ama bize ‘sus’ diyen bir genel başkanımız yok. ‘Yüreğinden ne geliyorsa, nüfus cüzdanında ne yazıyorsa onun gereğini yap’ diyen bir genel başkanımız var. Benim nüfus cüzdanımda T.C yazıyor. Selanik’ten gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün torunuyum. Hiç kimse ne ezanın ne de Kur’an’ın arkasına saklanacak. Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına da saklanmayacak. Bunun için iki yıl sonra da genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin başbakanı olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise parkın yeşil alan olmasından çok, kurtuluş mücadelesini yedi düvele anlatan bir simge olduğunu söyledi .