'kerkük' Eylemine Katılan Gruplar Atatürk Bulvarı'nı Trafiğe Kapattı

Başkent'te Irak'ın Kerkük kentine yapılan bombalı saldırıları protesto eden grup, Atatürk Bulvarı'nı kısa süreli trafiğe kapatarak, Kızılay'a yürüdü.

'kerkük' Eylemine Katılan Gruplar Atatürk Bulvarı'nı Trafiğe Kapattı
Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi bir grup, Abdi İpekçi Parkı'nda Irak'ın kuzeyindeki sınır şehirleri Kerkük, Tazehurmatu ve Tuzhurmatu'ya yapılan bombalı saldırıları protesto etti. Tekbirler eşliğinde, "Şehitler ölmez, Türkmeneli bölünmez", "Peşmerge pistir, pis kalacak", "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" sloganları atan grup, "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" yazılı panklart açtı. Ardından Başbakanlık Merkez Binası'na yürüyüşe geçen grup Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Sivil polislerin müdahale etmek istediği grupla kısa süreli tartışma yaşandı ancak yürüyüş devam etti.

Zaman zaman tehlikeli anların yaşandığı yürüyüş sırasında, herhangi bir trafik kazası ucuz atlatıldı. Olay nedeniyle çevik kuvvet ekipleri de alarma geçti. Kızılay'a gelen grup, bir süre slogan atmaya devam etti. Çevredeki vatandaşların da destek verdiği grup, bir süre sonra olaysız bir şekilde dağıldı

Kaynak: İHA