Doğantepe Parkı Açılmak İçin Gün Sayıyor

Altındağlılar için hazırladığı projelerle, modern bir yaşamın imkanlarını sunan Altındağ Belediyesi, ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

Doğantepe Parkı Açılmak İçin Gün Sayıyor
Altındağ’ın çehresini değiştirmede önemli rol oynayan ve ilçenin yeni nefes alma alanlarından biri haline gelecek olan parklardan Doğantepe Parkı, açılmak için gün sayıyor.

Yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alana sahip olan Doğantepe Parkı, yeşil alanı, içerisinde salıncak, tahterevalli, üç çatılı ve engelli oyun grubu bulunan çocuk oyun alanları, fitness seti alanı ve 1173 metre uzunluğundaki koşu parkurları ile 7’den 70’e herkes tarafından kullanılabilecek bir sosyalleşme alanı olarak tasarlandı.

HER YAŞTAN ALTINDAĞLI İÇİN YENİ BİR SOSYALLEŞME ALANI

Çocukların rahatça ve güvenli bir biçimde oynayabileceği Doğantepe Parkı’nda, büyükler isterlerse spor ya da yürüyüş yapabilirken, dinlenmek ya da dostlarıyla sohbet etmek istediklerinde ise ahşap sekizgen kameriyelerde oturarak manzaranın keyfini çıkarabilecekler.

Altındağ’a daha fazla yeşil alan kazandırmaya büyük önem veren Altındağ Belediyesi, Doğantepe Parkı’na 2708 ağaç ve 6877 çalı olmak üzere toplam 9585 adet bitki dikti.

Ayrıca 2570 adet mevsimlik bitki dikimi de yapan Altındağ Belediyesi Çevre Müdürlüğü, parklara gelen vatandaşların rahat bir nefes alacakları ve rengarenk çiçekler arasında huzurlu saatler geçirecekleri bir ortam oluşturdu.

MUHTEŞEM ANKARA MANZARASI Doğantepe Parkı, bulunduğu konum itibari ile Altındağlılara muhteşem bir Ankara manzarası da sunuyor. “Ankara ayaklarımın altında” diyebileceğiniz bu mekan, Altındağlılara hem yaz hem kış ayrı bir keyif sunacak.

Ankara’da ilk karın yağmasıyla park, bembeyaz bir örtüye büründü. Doğantepe parkı, karlı görüntüsü ve Ankara manzarası ile muhteşem bir seyir sağladı.

DAHA YEŞİL BİR ALTINDAĞ 'Yaptığımız parklar ile sadece Altındağ’ın değil, Ankara’nın da nefes almasını sağlıyoruz' diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Yeni parklar ile birlikte Altındağ’ın yeşil alan oranını her geçen yıl daha da artırmaya devam ediyoruz” sözleriyle de yeni park açılışlarının devam edeceğini belirtti

Kaynak: İHA