Ak Parti Grup Başkanvekili Canikli: Bizim Sağımız Solumuz Temiz

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yolsuzluğun arttığı yönünde eleştirilere, “Öyle diyorsanız sorun sağınızda, solunuzdadır.

Bizim sağımız solumuz temiz. Bizim sağımızda solumuzda bir şey yok.” diye cevap verdi. TBMM Genel Kurulu'nda bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalar yapılıyor. AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, son 10 yılda 5,1’lik büyüme sağlanarak, milli gelirin reel olarak 3’e katlandığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bütçe görüşmelerinin ilk gününde yaptığı konuşmada, “Türkiye, 1987 yılında 14. büyük ekonomiydi, şimdi 17. büyük ekonomiyiz. Neden geriye gidiyoruz, bu nasıl büyüme?” dediğini aktaran Canikli, “Böyle karşılaştırma olur mu? Biz o tarihte iktidarda değildik. Rakamlara Çin işkencesi ediliyor. Türkiye 24. sıraya kadar geriliyor. Şimdi 17. sıraya geldik. Ekonomi nasıl geriye gidiyor?” diye konuştu.

Canikli, 2002 yılında net borcun 88 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Canikli, “Bugün ise sıfırın altında. Yani yüksek büyüme, gelir dağılımı, düşük enflasyonla ekonomi yönetiliyor, reel faiz sıfır, borç tarihte görülmemiş oranda düşürülmüş.” dedi.

Muhalefetin, “Yolsuzluk arttı, sağımızda solumuzda yolsuzluk” diyerek eleştiri yönelttiğini kaydeden Canikli, “Öyle diyorsanız sorun sağınızda, solunuzdadır. Bizim sağımız solumuz temiz. Bizim sağımızda solumuzda bir şey yok.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin uluslararası yolsuzluk endeksinde 2002 yılında 102 ülke arasında 65. sırada olduğunu hatırlatan Canikli, “Yani yolsuzlukta, üçüncü ligde idik. 2012’de ise 176 ülke arasında 54. sırada. Yani Türkiye en az yolsuzluğun olduğu birinci ligde.” ifadesini kullandı. Son 10 yılda, Türkiye’de yolsuzluğun azaldığını kaydeden Canikli, “Azalmaya da devam edecek.” diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin, son 10 yılda 'hiçbir faninin' görmediği ölçüde ülkeye hizmet ettiğini dile getiren Canikli, “Ekonomisini devrim niteliğinde, diğer göstergelerle uyumlu şekilde artırmıştır. Bu kadroya teşekkür etmek gerekir.” diye konuştu.

Canikli’nin konuşmasının ardından, CHP’li Akif Hamzaçebi, söz hakkı doğduğu gerekçesi ile kürsüye geldi. Hamzaçebi, “Endeks değişikliğinden kaynaklanan bir durumu, Türkiye yolsuzluk liginde birinci sıraya geldi diyerek çarpıtıyorsunuz. Sizin döneminizde yolsuzluk zirveye ulaşmıştır.” ifadesini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Canikli de “Ben reel şeyler anlatıyorum, altını dolduruyorum. Çıkıp, yolsuzluk artmıştır, deyip iniyorsunuz. O zaman iftira olur. Arkadaşlar, biz etrafımızda bunu görüyoruz, diyorlar. O zaman sorun etrafınızda, bizim sağımızda solumuzda bir sorun yok.” dedi.